Változott a kiírás


Nem úgy lesz, ahogy eltervezték

 A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) megváltoztatta a női kosárlabda Euroliga 2020–2021. évi kiírásának lebonyolítását. A főtáblán négyes csoportok lesznek, amelyek úgynevezett buborékokban játsszák a mérkőzéseket.

A FIBA Europe Board által elfogadott rendszer szerint a főtábla 16 csapatát négy csoportba sorsolták. A csoportkör előtt, október 28-án vagy 29-én egy helyszínen, egy mérkőzésen eldőlnek a selejtezők. 
 
A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC amennyiben sikerrel veszi a spanyol Spar Girona elleni selejtezőt, a főtáblán a C-csoportban szerepelhet, ahol az orosz címvédő Jekatyerinburg, az olasz Famila Schio és a lett TTT Riga lehet az ellenfelünk.
 
A négyes csoportok résztvevői egy helyszínen mérkőznek meg. A csoportkört kétszer egyhetes, három mérkőzést magában foglaló rendszerben bonyolítják le. Ennek megfelelően a négyesből mindenki mindenkivel kétszer játszik. Az első torna november 29. és december 5. között lesz, a második 2021. január 17. és 23. között.
 
A csoportok első két helyezettje kerül a negyeddöntőbe. A harmadik helyezettek nem folytatják az Európa Kupában. A negyeddöntőket oda-visszavágó rendszerben bonyolítják le. Egy buborékban két párharcot rendeznek. Ennek időpontja 2021. március 14. és 20. között lesz. A negyeddöntők továbbjutói a négyes döntőbe jutnak.

A rovat legfrissebb hírei