Nyolccal nyert a Torda


Letudta negyedik felkészülési meccsét is a Székelyudvarhelyi Szejke SK, amely a román élvonalbeli kézilabda-bajnokság egyik meghatározó csapatával a Tordai Potaissával mérte össze erejét.

Segesvár, Fogaras és Craiova után az első liga élmezőnyéhez tartozó Tordai Potaissa volt a Székelyudvarhelyi Szejke SK másodosztályú férfi kézilabdacsapatának soros ellenfele a felkészülési időszakban.

A Sipos Lóránt által dirigált udvarhelyiek egy félidőt ikszre hoztak, de a vége nyolcgólos vereség lett. Igaz ezen nyolcgólos különbség már az első félidőben kialakult. A tordai csapatban sok ismerős arccal találkozhattak a fiatal Szejke játékosok, hiszen a Kolozs megyei alakulatban ott volt az azóta felbomlott Székelyudvarhelyi KC több volt játékosa is, mint Tálas Huba, Cristian Ghiță, Georgică Cîntec vagy épp Thalmaier Roland.  Ghiță 7, míg Tálas 6 góllal vette ki a részét a tordai sikerből, amely egyben csapatuk első felkészülési mérkőzése is volt.
 
Felkészülési mérkőzés
 
Tordai Potaissa – Székelyudvarhelyi Szejke SK 36–28 (20–12)
Gólszerzők: Ghiță 7, Tálas 6, Pop, Cîntec, Șandru, Ghivil, Iancu 3-3, Thalmaier, Totoi 2-2, Pavel, Terzic, Pințoiu, László 1-1, illetve Komporály 8, Jére, Fekete és Csibi 4-4, Lőrinczi, Balázs, Kónya és Tăuțean 2-2.

A rovat legfrissebb hírei