Rajt október közepén


Döntött a Román Jégkorong Szövetség.

 Összeült a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) Vezetőtanácsa és több fontos döntést meghoztak a 2020/2021-es idényre vonatkozóan.

Az egyik legfontosabb döntés, hogy a szövetség hozzájárult, ahhoz, hogy a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK részt vehessen a magyar bázisú Erste Ligában. Csak halkan jegyezzük meg, hogy a sorozat küzdelmei már múlt hétvégén elrajtoltak…
 
Ugyanakkor kitétként szerepel a jóváhagyásban, miként volt ez a korábbi években is, hogy a román jégkorong-bajnokság prioritást kell élvezzen a nemzetközi sorozattal szemben.
 
A RJSZ döntött ugyanakkor a 2020/2021-es versenynaptárról is. Ezen döntés nyomán kijelenthető, hogy a bajnokság küzdelmei október 16-án kezdődnek. A résztvevő csapatok – várhatóan: Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, Gyergyói HK, Galaci VSK, Sapientia U23, Bukaresti Steaua, Bukaresti Sportul Studentesc – négyszer fognak egymással találkozni. Kétszer hazai környezetben, kétszer idegenben. Ez kevesebb, mint volt az elmúlt idények során, amikor 3-3 alkalom szerepelt a versenynaptárban.
 
A három Erste Ligás csapat szemszögéből nézve kijelenthető, hogy minden Erste Ligás meccs így dupla fontosságú lesz. Az elmúlt években is az egymás elleni meccsek beleszámítottak mindkét bajnoki kiírásba. A megkötés az volt és a továbbiakban is az lesz, hogy a román bajnokság szabályai szerint zajlanak majd az összecsapások. Vagyis csak román állampolgársággal rendelkező kapus védhet.
 
A 28 fordulós alapszakaszt követően jön majd a rájátszás. Az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal találkozik. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak majd. A döntő majd az egyik fél negyedik győzelméig.
 
A Román Kupa küzdelmeire Galacon kerül sor, erről már korábban küldött tájékoztatást a szakszövetség.
 
Döntés született az utánpótlás bajnokságokról, illetve a női bajnokságról, de ezekről részletesebb tájékoztatás nem érkezett. 
 
Dönts van arról, hogy a Sapientia U23 részt vehet idén is az European University Hockey League küzdelmeiben, miként a Csíkszeredai ISK, a Gyergyószentmiklósi ISK, a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek és a Felcsík SK részt vehet a magyar korosztályos bajnokságok küzdelmeiben.
 
Természetesen minden változhat a járványügyi intézkedések során. Jelenleg semmilyen kész kidolgozott terv nincs ugyanis, hogy miként indulhatnak a bajnokságok.
 

A rovat legfrissebb hírei