Sofron kezdte és Sofron végezte


Újból Sofron volt csapata vezére.

 Már a negyedik meccsen kellene túllegyen a jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idénye, de sajnos a járványügyi helyzet közbeszólt.

A MAC HKB Budapest viszont már másodszor lépett pályára és miután a Vasast 6–3-ra győzték le, máris a Debreceni DEAC-ot fogadhatták.
 
A találkozóra kilátogató mintegy 500 néző pedig nem unatkozhatott, miként a tévé néző sem. A mérkőzés elején a csíkszeredai születésű Sofron vezetéshez juttatta a hazaiakat. Igazán pörögtek az események, helyzetek a hazai oldalon, kapuvas és gól túloldalon. A harmadot viszont a hazaiak zárták előnnyel miután Garát is betalált Hetényinek.
 
A második harmadra jobban jött ki a DEAC. Előbb Hári egyenlített, majd a Gyergyói HK-tól a nyáron távozó Pesztunov is túljárt Bálizs eszén, így már a cívisvárosiak vezettek. A harmad második felében a hazaiakon volt a sor. Sofron előbb vasat talált, majd öt a három ellen egyenlítettek.
 
A záró felvonás valamivel „unalmasabb” volt és csak egy-egy gólt láthattunk. Előbb visszavette a vezetést a MAC, majd a DEAC egyenlített és mivel a rendes játékidő nem hozott újabb gólt, jöhetett a ráadás.
 
Ebben a műfajban, azaz a három a három elleni játékban végül a hazaiak kerekedtek felül miután 20 másodperccel a hosszabbítás vége előtt Sofron megszerezte a győzelmet jelentő aranygólt.
 
Erste Liga
MAC HKB Budapest – Debreceni DEAC 5–4 (2–1, 1–2, 1–1, 1–0) – h.u.
Gólszerzők: Sofron (9., 65.), Garát (20.), Nagy K. (40.), Kreisz (47.), illetve Kuleshov (14.), Hári N. (22.), Pesztunov (32.), Dalecky (55.).
 
Fotó: MAC HKB Budapest / facebook

A rovat legfrissebb hírei