A hazai pálya is ellenfél lesz?


Nagy visszatérő a nagy meccs előtt az erdélyieknél.

Akár az egész szezont is befolyásolni képes összecsapás előtt áll a Potaissa Torda férfi kézilabda-csapata: kedd este a francia Fenix Toulouse gárdáját fogadja az EHF Európa Liga második selejtezőkörének első meccsén.

A találkozót Tordán rendezik 21.45-es kezdéssel. Az erdélyiek számára ugyanakkor nem feltétlenül kedvez a hazai pályája! Bizonyítja ezt, hogy az előző körben a horvát HRK Gorica nyerni tudott Tordán, Thalmaier Rolandék pedig idegenben vívták ki a továbbjutást. Mi több, a bajnokságban eddig 28-24-re verték a Temesvári Polit és legutóbb 36-29-re a Fogarasi VSK-át idegenben, míg hazai pályán 28-27-re kikaptak a Steauától.

A fenti eredmények továbbá azt sugallják, hogy a csapat támadójátékával nincsenek komoly gondok, de védekezésben javulniuk kell a Toulouse ellen.

A franciák ebben a szezonban még nem játszottak tétmérkőzést, tekintve, hogy a gall pontvadászat még nem kezdődött el, az EL első körében pedig nem voltak érdekeltek.

Jó hír ugyanakkor a hazaiak számára, hogy a csapat egyik vezére, Tálas Huba ismét hadra fogható. A Marosludason született játékos a horvátok elleni párharcot kihagyta, a hétvégén a Fogarasnak viszont 4 gólt lőtt, akárcsak Szőke Marius, míg Thalmaier Roland három találattal járult hozzá csapata győzelmével.

A Torda és Touloue közötti mérkőzést a Looksport és a Telekom Sport 4 csatorna egyaránt élőben közvetíti.

fotó: turdanews.net

 

A rovat legfrissebb hírei