Győzelem 53 év után!


Büntetőkkel nyert a zárónapon pályára lépő mindkét erdélyi gárda.

Több mint fél évszázad, pontosabban 53 év után tudott nyerni az UTA Arad csapata a román labdarúgó élvonalban a bukaresti Dinamo vendégeként. Akkor, 1967-ben ugyanúgy 1-0-ra nyertek a Maros-partiak, mint hétfő este. Nyert az 5. forduló zárónapján érdekelt másik erdélyi gárda is: a Hermannstadt 2-1 arányban múlta fölül a Botosani gárdáját. Érdekesség, hogy mindkét, mindent eldöntő találat büntetőből született.

A forduló zárónapját a nagyszebeniek nyitották, akik már a 8. percben vezetést szereztek, miután egy szöglet után Alin Seroni fejéről saját kapujába került a labda. Ezt további hazai rohamok követték, gólt azonban a moldvaiak szereztek, amikor a 36. percben Hamidou Keyta kiegyenlített.

Ezt követően alaposan megváltozott a játék képe, a Botosani vezette veszélyes támadásait, egyiket a másik után, de gólt ismét a hazaiak szereztek. A 89. percben meglehetősen könnyű síppal ítéltek büntetők a szebenieknek, Romario Pires pedig nem hibázott, megszerezve ezzel csapata szezonbeli második győzelmét – egy vereség és két döntetlen után.

Telekom Sport - Rezumatul meciului FC Hermannstadt - FC Botoșani 2-1

Aboneaza-te la canalul nostru: https://goo.gl/YkyMbU Toate stirile zilei aici: https://www.telekomsport.ro/ Ne vedem si pe facebook: https://www.facebook.com...

A forduló zárásaként a hat, spanyol pénzből az idény kezdete után igazolt játékossal a kezdőben felálló Dinamo az aradi UTA-t fogadta. Bálint László tanítványai a kezdetektől fogva látványosan átengedte a kezdeményezés jogát és a házigazdák hibáira apellált. A 42. percben ez a taktika meg is hozta gyümölcsét, amikor labdavesztés után a védők már csak büntetőt érően tudták megállítani Denis Rusut. A tizenegyest Adrian Hora értékesítette.

A folytatásban az UTA az eddigieknél is keményebb sündisznóállást épített ki, a hősies védekezés pedig igazán komoly helyzeteket sem engedélyezett az ellenfélnek, így három döntetlen és egy vereség után a Bálint-legénység megszerezte első győzelmét a szezonban.

Telekom Sport - Rezumat Dinamo - UTA 0-1

Aboneaza-te la canalul nostru: https://goo.gl/YkyMbU Toate stirile zilei aici: https://www.telekomsport.ro/ Ne vedem si pe facebook: https://www.facebook.com...

A rovat legfrissebb hírei