COVID-ligává változtatja a szövetség a férfi kézilabda-bajnokságot


A csapatok a lebonyolítás változtatását követelik!

Negyvenhárom játékos koronavírus-tesztje lett negatív a román férfi kézilabda-bajnokság új idényének első tornáját követően. A csapatok azonnal változást követelnek!

Kisebb katasztrófával ért fel a Bölények Ligája első, sepsiszentgyörgyi tornája: a Bákó 15, a Botosani 13, a Nagybányai Minaur 7, Resicabánya 5, a Fogaras 2, a Dinamo pedig 1 játékosa fertőződött meg koronavírussal!

A fertőzöttek között van a nagybányaiak fiatalja, Nagy Róbert is, akit ráadásul további vizsgálatok érdekében a kórházában tartottak, szemben társaikkal, akik az analíziseket követően hazamehettek, közölte közleményében a klub.

Egyelőre kérdéses egy másik fiatal erdélyi magyar játékos, a Botosani-t erősítő Szász Előd helyzete, akinél elsőként hasmenést állapítottak meg, egyelőre erre kapott kezelést, idézi a Gazeta Sporturilor a klub elöljáróit.

Miközben a klubok a versenykiírás módosítását követelik, mondván, nagyobb a fertőzés veszélye ott, ahol több csapat szerepel, mint ahol csak kettő, a Román Kézilabda Szövetség köti az ebet a karóhoz: a program szerint október 4–11. között következik a második torna Sepsiszentgyörgyön, miközben a hónap közepén a női pontvadászat is útjára indul – hasonló lebonyolítás szerint.

A rovat legfrissebb hírei