Ellenfelet kapott Ilyés, Sipos és Szász csapata


Az első kalapból várhatták a sorsolást.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) Bécsben sorsolta ki a férfi Európai Kézilabdaliga (EKL) csoportbeosztását, amelyen érdekelt volt a Grundfos Tatabánya is, két székelyföldi sportolóval a keretében.

A székelyudvarhelyi Ilyés Ferencet, illetve a székelykeresztúri Sipos Adriánt a soraiban tudó tatabányaiak az első kalapból várhatták a sorsolást, amelyet eredetileg csütörtökön kellett volna megtartani, de végül a technika ördöge közbeszólt és mára, azaz péntekre, halasztódott.

A 24 csapatot négy csoportba sorsolták, mindegyikből az első négy jut a nyolcaddöntőbe. A játéknapok október 20., 27., november 17., 24., december 1., 8., február 9., 16., 23., és március 2. lesznek, vagyis minden mérkőzésre kedden kerül sor, 18.45 vagy 20.45 órától.

Ilyésék a csoportban a svájci Kadetten Schaffhausennel, az északmacedón Eurofarm Peliszterrel, a német Rhein-Neckar Löwennel, a dán GOG-vel, és a szlovén RK Trimo Trebnjevel került.

A Tatabánya dolgát jelentősen nehezíti, hogy csütörtökön kiderült, több játékosa megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapat tíz napra karanténba került, és következő három bajnoki mérkőzését elhalasztották.

A Szász Andrást – Tatabványáról tért vissza – a soraiban tudó román bajnok és friss Szuperkupa győztes Bukaresti Dinamo a B csoportba került.

Csoportok
A-csoport: Ademar León (spanyol), Orlen Wisla Plock (lengyel), Csehovszkije Medvegyi (orosz), Fenix Toulouse (francia), Fivers (osztrák), RK Metalurg (északmacedón).
B-csoport: USAM Nimes Gard (francia), Bukaresti Dinamo, Tatran Presov (Eperjes, szlovákiai), Füchse Berlin (német), Sporting CP (portugál), IFK Kristianstad (svéd).
C-csoport: SC Magdeburg (német), Alingsas HK (svéd), Besiktas Aygaz (török), Montpellier HB (francia), RK Nexe (horvát), CSZKA Moszkva (orosz).
D-csoport: Grundfos Tatabánya KC, Kadetten Schaffhausen (svájci), RK Eurofarm Peliszter (északmacedón), Rhein-Neckar Löwen (német), GOG (dán), RK Trimo Trebnje (szlovén).

A rovat legfrissebb hírei