Egy érkező Kézdivásárhelyen, egy távozó Sepsiszentgyörgyön


Két amerikai lány is Székelyföldön kóstolhat bele a profi létbe.

Továbbra is jelentős a jövés-menés a 2020-2021-es szezonra készülő női kosárlabdacsapatoknál: az utóbbi napokban a Kézdivásárhelyi KSE és a Sepsiszentgyörgyi SIC keretében is változás történt.

A napokban új edzőjét is bemutató KSE bejelentette, leigazolta az amerikai Chelsea Mitchellt. A fiatal játékosnak ez az első professzionális szerződése, miután az utóbbi öt évben a Morgan State Bears gárdáját erősítette az amerikai egyetemi bajnokságban. Ezzel immár ő a második egyetemista, akit a Kézdivásárhely leigazolt, hisz néhány nappal korábban a 24 éves Paula Lenart is csatlakozott az együtteshez, aki korábban a Dartmouth csapatában szerepelt.

A sorozatbajnok Sepsiszentgyörgynél ezzel szemben felbontották Adina Stoiedin szerződését. A 28 éves játékos a nagy rivális Szatmárnémeti VSK-tól érkezett a nyáron, de sérülés miatt nem tudott pályára lépni az eddigi két felkészülési mérkőzésen sem.

A Sepsi továbbra is gőzerővel készül az október 28. vagy 29-én sorra kerülő Euroliga-selejtezőre, amelyen a spanyol Spar Girona lesz az ellenfele. Nagy kérdés, Stoiedin helyére igazolnak-e egy másik hazai játékost a zöld-fehérek.

fotó: baschet.ro

A rovat legfrissebb hírei