Csíkszereda – Temesvár: 13 fertőzött!?


Közös ellenféllel szemben a pályán kívül is folytatódik a meccs!

Szombaton Csíkszeredában a házigazda FK az addig még veretlen Temesvári ASU Poli csapatát fogadta a labdarúgó másodosztály 6. játéknapján.

Az összecsapást a pályán a csíki alakulat nyerte meg 2–0 arányban, miként arról beszámoltunk, de nagyon úgy néz ki, hogy a két csapat harca a pályán kívül is folytatódik. Az ellenfél ezúttal közös: a koronavírus.

A kedd délután a Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda Román Kupa meccs beszámolójában megírtuk, hogy a csíki csapatban a nyár végi pozitív eseteket követően újabb fertőzés alakult ki. Az FK beszámolója szerint egy sportolónak a teszteredménye pozitív, míg többeknek bizonytalan eredményt hozott ki a teszt. Ennek ellenére, azokkal, akik negatív eredményt produkáltak a kupameccset sikerült letudni és behúzni.

A liga2.prosport.ro szakportál információi szerint az egy fertőzött mellett öt gyanús eset van a csíki csapatnál. Az említett portál „foci berkekből származó információkra hivatkozik”.

Ugyancsak a liga2.prosport.ro szerint a Temesvári ASU Poli sem maradt ki a fertőzéshullámból. A bánsági alakulatnál 5 pozitív teszt született, illetve két játékos eredménye bizonytalan. A pozitív teszttel rendelkezők neveit is felsorolják: Claudiu Pamfile, Alin Ignea, Cristian Scutaru, Jose Casado és Denis Radu. A Polinál volt korábban is fertőzés: három játékos esett át a víruson.

A másodosztályban érdekelt csapatok közül a Viitorul Pandurii Tg. Jiunál, a CS Mioveninél, a Konstancai Farulnál, illetve a Resicabányai VSK-nál van bizonyított koronavírusos játékos.

A legnagyobb fertőzéshullám a harmadosztályban érdekelt Nagybányai Minaurnál van. Itt kilenc játékos tesztje lett pozitív, míg további ötnek bizonytalan a teszteredménye. Utóbbiakat újratesztelik.

Fotó: fkcsikszereda.ro / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei