Szenegáli-francia a Sepsi-SIC új játékosa


Centerként és erőcsatárként is használható.

Tovább erősítette a keretét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely ezúttal egy francia-szenegáli sportoló játékjogát szerezte meg.

A 32 éves Oumou Touré centerként és erőcsatárként is bevethető. A 190 cm magas játékos az előző idényben az izaeli élvonalban érdekelt Elitzur Ramla és a francia első osztályban szereplő La Roché Vendeé mezét öltötte magára, bár utóbbi csapatnál mindössze hat találkozón lépett pályára. Az izraeli együttes színeiben 6 Európa Kupa-mérkőzésen is lehetőséget kapott. A második számú európai kupasorozatban átlagban 11,2 pontot szerzett és 6,3 lepattanót gyűjtött.

Touré korábban játszott a francia másodosztályban a Basket Club Saint Reze, a Toulouse Metropole Basket és a Leon Tregor Basket csapatában, valamint a francia élvonalban a Union Saint-Amand Porte du Hainaut és az USO Mondeville alakulatában, továbbá megfordult Ecuadorban a Club Santa Maria Machala együttesében. 2016-ban a szenegáli válogatottal részt vett az olimpia játékokon Rio de Janeiróban, ahol öt mérkőzésen játszott.

A rovat legfrissebb hírei