Jövő héten startol a MOL Virágok Ligája – hat erdélyi csapattal


Íme az erdélyiek párosításai.

Hét hónap kihagyás után folytatódik jövő héten az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság Romániában. A MOL Liga Florilor, azaz a MOL Virágok Ligája lebonyolítása megegyezik a férfiakéval: azaz egyetlen helyszínen rendezik, torna formájában rendezik meg az első fordulót. A helyszín Ploiesti városa.

Miközben a férfiaknál Sepsiszentgyörgyön már a második fordulót gyűrik a csapatok, addig a lányok október 14-15-én először feszülnek egymásnak Ploiesti városában. „Fontos, hogy elkezdjük végre a szezont a közelgő Európa-bajnokság tükrében is”, szögezi le a Román Kézilabda Szövetség (FRH) közleménye, biztosítva mindenkit: akár Sepsiszentgyörgyön a férfiak esetében, úgy Ploiesti-en is minden előírást szigorúan betartanak majd.

A 18 csapatot felsorakoztató mezőny egyharmada erdélyi. A szezon nagy kérdése, a bajnoki címen túl persze, hogy az alaposan megerősített Nagybányai Minaur (soraiban a szárnyait bontogató Kerekes Évával) érdemben bele tud-e szólni a két nagy, a Ramnicu Valcea és a Bukaresti CSM az aranyéremért folyó harcába.

Íme az erdélyiek párosításai az első fordulóban:
október 14., szerda:
Galac – Gloria Beszterce
Zilah – Nagybányai Minaur
október 15., csütörtök:
Kisjenő – Kolozsvári U
Mioveni – Nagydisznódi Magura

fotó: https://www.facebook.com/csminaur

A rovat legfrissebb hírei