Korán jött gólok


Nem volt kérdés kié lesz a győzelem.

 A Dunaújváros bemutatkozása nem sikerült jól az Erste Liga új idényében. A tartalékos FTC nagy csatában kikapott a Brassótól.

A Dunaújvárosban egy év kihagyás után újra játszott az egy hónap múlva már 41 éves Lencsés Tamás, és bemutatkozott az Erste Ligában az egykori NHL-es Martin St. Pierre. A Gyergyóban újra Cooke kezdett, és némileg megvariálta a sorokat a szakmai stáb. A vendégek kezdtek jobban, bő egy perc után Tendler talált be kipattanóból. A DAB kapuvasig jutott de egyenlítenie nem sikerült. Kihagyott fórok után Bíró Gergő növelte a különbséget, biztos kézzel lőtte be a ziccert egy gyors ellenakció végén.
 
A Dunaújváros többször került emberhátrányba, de ezeket rendre kivédekezte. A 36. percben ismét Bíró Gergő szerzett gólt, jó beindulás után közelről. A GYHK nem állt le, és egy szép akció végén Silló fonákkal szerzett gólt volt csapatának, úgy, hogy Péter Zsolt korcsolyával passzolt neki. A harmad végén harcos korongszerzés után Szappanos szépített.
 
Az utolsó felvonásban a hazaiak játszhattak kétszer emberelőnyben, de Cooke jól védett. Az 52. percben Csergő szlalomozott át a védőkön, és góllal fejezte be az akciót, eldöntve minden kérdést.
 
Eredmény
Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 1–5 (0–2, 1–2, 0–1)
 
A Ferencváros – Brassó mérkőzés előtt nem sokkal derült ki, hogy a Fradinál hét koronavírus-gyanús esetet találtak, így ők kihagyták a találkozót. Fodor Szabolcs Nagy Kristófot jelölte kezdőkapusnak, és 14 mezőnyjátékos volt a keretben.
 
A Brassó remekül kezdett, már 13 másodperc után betalált Klempa. A Fradi emberelőnyben gyorsan válaszolt, Nagy Gergő kotort be egy kipattanót, de a vendégek is éltek első fórjukkal: a szépen felépített támadást Klempa fejezte be góllal a számára ismerős Tüskecsarnokban.
 
A második játékrész elején is hamar betalált a Brassó, Hegyi elpasszolt korongjára Tranca csapott le és nem hibázott. A Fradi tartotta magát, és Karmeniemi bepofozott egy kipattanót, így ismét egy volt a különbség a 27. percben. A kiállítások is felpörögtek, négy a három ellen támadva pedig Finucci lőtte ki a rövid felsőt. A Brassó a következő előnyével is élt, Carlson sistergős bombagólt szerzett.
 
A zöld-fehérek nem adták fel, és Hodgman három perc alatt szerzett két góljával felzárkóztak. A címvédő jóval többször próbálkozott, de az egyenlítés nem jött össze. Az 57. percben Molnár Zsombor kerülte meg a kaput, és lövése becsapta a kapust, ezzel a hatodik gólt elérve.
 
A Brassó továbbra is veretlen, és átvette a vezetést a tabellán. A Fradinak ez volt az első rendes játékidős veresége, és legközelebb jövő pénteken játszik majd, a DEAC ellen.
 
Eredmény
Ferencváros-Telekom – Brassói Corona 4–6 (1–2, 1–3, 2–1)

A rovat legfrissebb hírei