Megtizedelt Újpestet vertek a csíkiak


„Nincs könnyű játék a hokiban, boldogok lehetünk, hogy végül nyerni tudtunk!” – Jason Morgan, Csíkszereda.

 

 Míg a Csíkszeredai Sportklub a negyedik, addig az Újpest csupán a második Erste Liga meccsére készülhetett. Mint ismert utóbbi alakulatnál ütötte fel a fejét legelőször a koronavírus, amely miatt kénytelenek voltak elég sok időt kihagyni.

Sőt a Sportklub elleni mérkőzésre is kénytelenek voltak „tartalékolni”, hiszen több játékosuk sérüléssel, vagy épp betegséggel küszködik. Három sort, illetve két kapust tudtak nevezni.
 
Ennek fényében nem volt meglepő, hogy a remek erőkből álló Sportklub kezdett sokkal aktívabban. Az első hazai emberelőnyt is úgy húzta ki, hogy a lilák a harmadba sem igazán tudtak jönni. Hiába azonban a fölény, a gólok nem akartak jönni. És lassan-lassan az újpesti kontrák is egyre veszélyesebbek lettek. Ennek eredményeképpen Vincze a 19. percben meg is szerezte a vezetést a liláknak.
 
A második harmadban fordult a kocka, az UTE kezdett jobban, de a Sportklub egyenlített. Becze ugrott ki szólóba, de mellé durrantott, hogy végül összeszedje a korongot, amely támadás végén Kuljas talált be, közelről. Kiegyenlítetté vált a játék, de a meccs derekán Bodó újra a hazaiakat juttatta vezetéshez. A 36. percben Részegh Zsolt egyenlített egy jó centerezés után, megszerezve első Erste Ligás találatát.. Ezt követően gyors gólváltást láthattak a szurkolók: Vorobjev higgadtan értékesítette ziccerét, így ismét az UTE állt jobban, majd Bíró átadását Yellow Horn bombázta be, ismét egyenlítve.
 
Az utolsó felvonás oda-vissza hokit hozott, jól védtek a kapusok. Márkus azonban a 45. percben tehetetlen volt Blackwater lövésénél, ezzel először vezetett a Sportklub. A harmad második felére ráfordulva  a csíkiak remekül pörgették a perceket, de a hajrát megnyomta az UTE, de Szamankov bravúrjai megmentették a vendégeket.
 
A végén a csíki szurkolók elénekelték a székely himnuszt, majd az Újpestet éltették, hogy nehézségeik ellenére vállalták a meccset.
 
A Sportklub második győzelmét aratta, hétfőn pedig a Titánokhoz látogatnak Győrbe, ahol a győriek meglepetéssel várják a csíkinszurkolókat. Az UTE két meccs után pont nélküli, kedden a Gyergyó ellen próbálhat javítani.
 
Erste Liga
Újpest – Csíkszeredai Sportklub 3–4 (1–0, 2–3, 0–1)
Gólszerzők: Vincze (19.), Bodo (30.), Vorobjov (37.), illetve Kuljas (24.), Részegh (36.), Yellow Horn (38.), Blackwater (45.).
 
Fotó: ersteliga.hu
 

A rovat legfrissebb hírei