Bajnokesélyes játék


Nagyon elverték a csíkiak a tavalyi Szuperkupa döntőst.

 Csíkszeredában rajtolt el a teremlabdarúgó bajnokság, ahol tömbösítve rendezik, meg az első három fordulót. Nyolc csapat érdekelt.

Nyitásként viszont máris elmaradt az első összecsapás, amelyen a Kézdivásárhelyi KSE és a Kolozsvári Clujana csapott volna össze,
 
Az első meccsen viszont rögtön a házigazda Csíkszeredai Imperial Wet lépett pályára. Ellenfele az a Dunărea Călărași volt, amely tavaly Román Kupa címvédőnek tekinthető, illetve a tavalyi Szuperkupa döntőben szerepelt. Ezúttal viszont nem tudtak minőségi keretet összehozni és a bajnoki címre pályázó Csíkszereda már az első félidőben eldöntötte a találkozó sorsát. Tifán Tamás, Biró Attila, illetve Sasse mesterhármast jegyzett.
 
Hasonló fölényes győzelmet aratott a Dévai Autobergamo is a nap második meccsén az újonc Bodzavásár ellen.
 
A napot a Bajnokok Ligájában érdekelt Galaci United és az FK Székelyudvarhely csatája zárta. A Duna parti csapat több fontos játékosát veszítette el a nyáron, de teljesen nem roppant meg. A túloldalon az udvarhelyi csapatnál is többen távoztak, akik a csíki csapatba igazoltak, vagy épp Magyarországra, mint tette az Mánya Szabolcs.
 
Ennek ellenére nagyon bátor játékot láthattunk a kispadra visszatérő Jakab Zoltán alakulatától. Sőt az első félidőben sikerült kétgólos előnyre szert tenniük. A második félidőre jobban jött ki a galaci csapat és a 29. percben egyenlítettek. Ekkor még egyszer vissza tudta venni a vezetést az FK, de a hajrát végül nem bírták és háromgólos vereséget szenvedtek.
 
Eredmények, 1. forduló
Csíkszeredai Imperial Wet – FC Dunărea Călărași 13–0 (6–0)
Gólszerzők: Tifán Tamás (4., 11., 39.), Bíró Attila (10., 24., 33.), Andre Luis Sasse (12., 30., 40.), Küsmödi Tamás (6.), Iszlai Richárd (26.), Bogdan Covaci (31.), Alex Tudorache (14. - öngól).
 
Galaci United – FK Székelyudvarhely 8–5 (2–4)
Gólszerzők: Crăciun Andrei (10., 12., 34., 40.), Cojocaru Iulian (29.) Burdujel Constantin (29.), Balázs Norbert (34. - öngól), Tacot Sergiu (34.), illetve Szécsi Barna (5., 32.), Kedei Barna (7., 16.), Balázsi Attila (10.).
 
Luceafărul Buzău – Dévai Autobergamo 2–10 (1–6)
 
Kézdivásárhelyi SE – Kolozsvári Clujana mérkőzést elhalasztották.

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei