Második helyről fordul a Nagyvárad a megfogyatkozott mezőnyben


Az utolsó fordulóban „döntőt vesztettek” a bihariak.

A tornák korszakát éli a román csapatsport, miután a kézilabda, a kosárlabda és a vízilabda szakszövetség is úgy döntött, egyetlen helyszínen játsszák le az adott fordulót, vagy rögtön többet is a csapatok.

Október 7–11. között Foksány látta vendégül a férfi vízilabda Superliga mezőnyét. Amely alaposan megfogyatkozott, a Corona Brassó és az Amefa Arad ugyanis kénytelen volt visszalépni a küzdelemtől, miután a két önkormányzat megvonta az anyagi támogatást az egyesületektől.

Ennek következtében Foksányban 7 csapat gyűlt össze: az egyaránt bukaresti Steaua, Dinamo, Rapid és Sportul Studentesc, a nagyváradi VSK és Körös (Crisul), valamint a Kolozsvári Politehnica.

A várakozásoknak megfelelően a tornát a Steaua és a Nagyváradi VSK uralta: mindkét gárda veretlenül menetelt az utolsó fordulóig, amikor is egymással csaptak össze. A mérkőzést a fővárosiak nyerték 8-5-re, így ők állnak jelenleg a tabella első helyén, míg a VSK a második. A tabellát a két erdélyi gárda zárja: a Körös 3 ponttal, a Kolozsvár pedig pont nélkül.

A Nagyváradi VSK színeiben Kováts Viktor öt, Czenk Ferenc pedig 2 góllal járult hozzá csapata eredményeihez, míg Kari Péter a Dinamóban, Vancsik Levente pedig a Steauában ért el öt-öt gólt.

A bajnoki küzdelem a tervek szerint október 28 és november 1. között folytatódik - a helyszín azonban egyelőre nem ismert.

fotó: facebook.com/CSASTEAUA

A rovat legfrissebb hírei