Harc a székelyföldi döntőért


Ha érvényesülne a papírforma…

A 2019/2020-as idény teremlabdarúgó Román Kupa négyesdöntője kezdődik Csíkszeredában az Erőss Zsolt Arénában, természetesen nézők nélkül.

A torna ráadásul azután veszi kezdetét, hogy az alapszakasz első három játéknapjának épp Csíkszereda adott otthont. A Román Labdarúgó Szövetség döntése viszont érthető, hiszen a költséghatékony megoldást választották a többi csapat számára, akik így nem kell elutazzanak a megyeszékhelyről.

A Román Kupa Fina Fourjában négy csapat érdekelt: a Csíkszeredai Imperial Wet, a címvédő Dunarea Calarasi, az FK Székelyudvarhely és a Dévai Autobergamo.

A négy csapat közül az alapszakasz első három fordulója alapján épp a Calarasi tűnik a leggyengébbnek, akikkel a Jakab Zoltán által dirigált FK Székelyudvarhely fog megküzdeni.

A másik ágon a Csíkszeredai Imperial Wet és a Dévai Autobergamo csap össze a fináléba jutásért. A két csapat az alapszakasz első három fordulója után tökéletes teljesítménnyel áll a bajnoki tabella élén.

A dévaiak a Bodzavásárt és a Calarasit simán intézték el, míg az FK Székelyudvarhely ellen, hatalmas csatában, eggyólos győzelmet arattak. Hasonló volt a csíkiak meccsleosztása is: két sima sikert követően, hatalmas csatában fektették két vállra a Galaci Unitedet.

Minden mérkőzést élőben közvetít a ProX TV.

Október 13., kedd, elődöntők
FK Székelyudvarhely – Dunarea Calarasi (13.00 óra)
Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo (15.30 óra).

Október 14., szerda, döntő
az elődöntők nyertesei (15.30).

Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei