Álom maradt a székely döntő…


De egy csapatnak így is lehet drukkolni!

 Négy csapat részvételével, több mint fél évvel az eredeti tervekkel ellentétben, természetesen nézők nélkül elkezdődött Csíkszeredában az Erőss Zsolt Arénában a Román Kupa négyes döntője. A hétvégi alapszakasz mérkőzéseket követően újabb izgalmas meccsek voltak terítéken.

Nyitásként az FK Székelyudvarhely a Dunarea Calarasival csapott össze. Az előzetes szerint az udvarhelyi csapat volt a meccs esélyese és erre a Duna parti alakulat még rátett egy lapáttal. Calarasi polgármestere elhunyt a napokban és a keret alapemberei visszautaztak, hogy leróják tiszteletüket a sportot nagyon szerető és támogató elöljáró előtt. 
 
Ennek fényében nem volt meglepő, hogy az udvarhelyi csapat hengerelt. Szécsi egymaga eldöntötte a győztes kilétét az első félidőben, amikor nem kevesebb, mint négy alkalommal talált be. A második félidőre kiengedtek Jakab Zoltán tanítványai és ennek az lett az eredménye, hogy ez a félidő már jóval kiegyenlítettebb lett. A döntős kiléte viszont egy percig nem forgott veszélyben.
 
Az előrehozott döntőnek számító – sokan így vélték a hétvégi alapszakasz meccsek tükrében – Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo mérkőzést hiába kezdte jobban a csíki csapat az ötödik percben az udvarhelyi, de csíkban is megfordult, Szőcs László szabadrúgása Küsmödin megpattanva jutott a hazai hálóba. Innentől kezdve felborult a pálya. Sokkal jobban és többet akart az Imperial és végül az egyenlítés is összejött a félidő végén.
 
A szünetet követően sem változott sokat a játék képe. A csíkiak támadtak, de a dévaiak kontrái rendre veszélyesek voltak. Ennek fényében alakult az eredmény is: a Déva folyamatosan előnybe került, hogy a csíkiak kapaszkodjanak és rendre egyenlítsenek. A második félidő közepén a csíkiak ráadásul két percig emberelőnyben is játszhattak Obada kiállítása nyomán, de ezt nem sikerült kihasználni. Ekkor 2–2 volt az állás. Közel fél perc volt még a mérkőzésből, 3–3-as állásnál, amikor a vendégek szabadrúgáshoz jutottak. A labda mögé Szőcs állt, aki szépen lőtte fel a vinklibe a játékszert. Innen már nem volt esély az egyenlítésre.
 
Az FK Székelyudvarhely először jutott be a fináléba, ellentétben a dévaiakkal. A két csapat a hétvégén már találkozott Csíkszeredában, amikor az FK hatalmasat küzdve ötgólos hátrányból állt fel és tette szorossá a mérkőzést, hogy végül 7–6-os vereséget szenvedjenek.
 
Román Kupa, Final Four, elődöntő
 
Futsal Klub Székelyudvarhely – Dunărea Călărași 10–5 (6–1)
Gólszerzők: Szécsi Barna (4., 13., 20., 20., 32.), Kedei Barna (6.), Balázsi Attila (16.), Kerestély József (36., 39.), Gálfi Artúr (37.), illetve Nițu Gelu (2., 31.), Tudorache Alex (22.), Nicolae Laurențiu-Darvescu (37.), Mihnea Cristinel (39.).
 
Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 3–4 (1–1)
Gólszerzők: Bogdan Covaci (20.), Cr. Matei (32.), Küsmödi (39.), illetve Küsmödi (5. - öngól), Anton (25.), Szőcs (38., 40.).
 
Döntő
Szerda, 15.30 óra
FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo
 
Fotó: Csíkszeredai Imperial Wet / facebook / Pál Zoltán 

A rovat legfrissebb hírei