Székely hokis a hét játékosa, székely találat a hét gólja


Elismerés!

A csíkszeredai Becze Tihamér 4 góllal és 2 gólpasszal segítette övéit az Erste Liga-játékhéten, a gyergyói Szabó Pál Krisztián élete legszemtelenebb találatát érte el.

A 29 esztendős Becze Tihamér több mint egy évtizede meghatározó alakja a magyar és a székely jégkorongnak, lévén, hogy az anyaországban és a Székelyföldön is rendre kiemelkedő teljesítményt nyújtott mindig minden csapatában. A Csíkszeredai Sportklubban már a 2010-es évek elején is hosszabb időt töltött, majd két éve visszatért az egyesülethez, amelynek azóta is vezére. Becze Tihamér most is vezeti az Erste Liga kanadai táblázatát. Nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy legutóbbi 2 mérkőzésén 2 asszisztot és 4 gólt ért el az UTE és a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. A DAB elleni mesternégyes különösen nagy dolog, a csapat ezzel összességében 10-4-re nyert. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli lebonyolítás hosszú túrákat hozott az erdélyi gárdák számára, ezen belül a Sportklub 7 tervezett meccsből 5-öt tudott lejátszani, és 10 pontot szerzett, amivel a 2. helyen áll a bajnokságban. "Ahogy a csapattal latolgattuk a túrát, azt mondtuk, a tíz pont matematikailag nem sok, nem is kevés – mondta erről a hivatalos ligahonlapnak Becze Tihamér. – Annak tükrében viszont elégedett vagyok, hogy edzőmeccs nélkül vágtunk bele a szezonba, és rögtön egy éles Fradi ellen kezdtünk."

A hét gólját ezúttal Szabó Pál Krisztián, a Gyergyói HK játékosa lőtte az UTE csapatának. A támadó ritkán látható trükköt alkalmazott: szólóban kilépve úgy tett, mintha el akarná húzni a korongot balra, de nem ért bele, hanem hagyta, hogy a játékszer egyenesen átcsússzon a gólvonalon a kapus lábai között. A leírás azonban nem mond el szinte semmit a történtek különlegességéről, ezt a találatot meg kell nézni!

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei