Nem a vírustól tart az UTA edzője


Bálint nem teljesen elégedett a szezonkezdéssel.

Egyetlen vereséget szenvedett el a Liga 1 első hat fordulójában az élvonalba 12 év után visszajutó UTA Arad labdarúgócsapata, Bálint László vezetőedző mégsem teljesen elégedett a szezonkezdettel.
„Nem rossz, de lehetett volna sokkal jobb is”, értékelt a négy döntetlen és egyetlen győzelem után a 41 éves szakember a Gazeta Sporturilorban megjelent interjúban. „Az én felelősségem, hogy javítani tudjunk a csapat játékán és az eredményeken is”, tette hozzá.

A klubnak, a stábnak és a csapatnak mindössze 20 nap állt rendelkezésére kipihenni a rájátszás fáradalmait és felkészülni az élvonalra: ennyi idő telt el ugyanis az Arges elleni záróforduló és a Viitorul elleni nyitány között. Nem véletlenül panaszolja Bálint, hogy kevés idejük volt a felkészülésre, ami elsősorban a szervezettség terén hagyott nyomot. Az UTA ugyanis 13 új játékost igazolt. „A csapat magja megmaradt, de szükségünk volt új játékosokra, hogy versenyhelyzet alakuljon ki minden poszton”, magyarázza a brassói szakember.

A játékosként Diósgyőrben is megforduló egykori védő szerint az UTA azon klubok közé tartozik, amelyek a leginkább megsínylik a szurkolók kényszerű távolmaradását. „A szurkolók hiánya nagy gond az UTA számára. Ezt már a rájátszásban is megéreztük.

Csodálatos szurkolóink vannak, egyediek Romániában. Támogatásukkal teljesen más, sokkal magabiztosabb fellépése lenne a csapatnak hazai pályán”, véli Bálint. Véleményét pedig alátámasztja a tény, hogy 2500-nál is több bérletet vásároltak meg már eddig is a szurkolók a nemrég átadott Új Neumann Ferenc Stadionban.

Az elmúlt hetekben az aradiak több játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezzel kapcsolatban a szakember elmondta: „Nem a fertőzéstől félek, hanem az elkülönítéstől, a tétlenségtől, attól, hogy mindent elölről kell kezdeni utána”.

A következő, hétvégi fordulóban amúgy az UTA a Hermannstadt vendége lesz – Medgyesen. Mivel a nagyszebeniek folytatják saját stadionjuk felújítását, így a csapat ismét albérletbe kényszerül.

fotó: www.uta-arad.ro

A rovat legfrissebb hírei