Aradról vissza Csíkszeredába


Bocsánatot kért Jebari.

„Megvagyok győződve, hogy a másodosztály legjobb 10-ese és ezen nyilatkozatomat meg is tarthatják és a szezon végén elővehetik”. – fogalmazta meg gondolatait Soufiane Jebariról Bogdan Apostu a játékos ügynöke még tavaly év végén, amikor az Aradi UTA-hoz igazolt a spanyol-marokkói sportoló.

Akkor viharos körülmények között távozott az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatától, de most visszafogadták a piros-feketék, miután az UTA nem tartott igényt a játékára az első osztályban.

Soufiane Jebari Spanyolországban korábban a CF Damm, a Girona FC és az UE Llagostera mezét öltötte magára, majd 2017-ben igazolt Csíkszeredába és oroszlánrészt vállalt a másodosztályba való feljutás kiharcolásában. A Rioting Football adatai szerint a 2016-2017-es idény tavaszi mérkőzésein 11 alkalommal játszott, a 2017-2018-as idényben 16-szor, a 2018-2019-es idényben 25 meccsen lépett pályára, míg a második ligában mindössze 5 alkalommal öltötte magára a piros-fekete mezt és összesen 14 alkalommal volt eredményes.

Az alábbiakban az FK Csíkszereda közleménye és az egy rövid interjú is olvasható

„Szufi” visszatérése sokakat meglephet, de a játékos nagyon szeretett volna visszatérni Csíkszeredába, erről beszélgettünk a 25 éves labdarúgóval.

– Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz?

– Szeretném leszögezni már az elején, hogy ez az én döntésem volt és én hívtam fel a klubot, hogy szeretnék visszatérni Csíkszeredába. Az elmúlt időszakban sokat tanultam és volt időm gondolkodni, rájöttem, hogy az FK Csíkszereda nagyon sokat adott nekem pályafutásom során, amiért örökre hálás leszek. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől azért, ahogyan távoztam, szurkolóktól és a klubtól egyaránt. Nagyon nehéz időszakom volt akkoriban és úgy éreztem változásra van szükségem, ami nem volt könnyű és a hozzám közel álló emberek nagyon jól tudják ezt. Bármelyik labdarúgó a világon tévedhet, hozhat rossz döntéseket, én is ezt tettem, remélem megértik.

– Milyen célokkal érkeztél?

– Először is nagyon boldog vagyok, hogy ismét itt lehetek. Nagy ambícióval érkeztem és segíteni szeretném a csapatot, még egyszer mondom sokat tanultam az esetből és sokkal erősebben tértem vissza!


Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei