Tömeges COVID-fertőzés a nagyszebeni torna után – az U-BT magyarjait sem kímélte


Elhalasztották a kosárlabda idény kezdetét.

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) elhalasztotta az férfiak október 17–22. közötti periódusra tervezett Román Kupa selejtezőjét, ami egyben a román kosárlabda új idényének kezdetét is jelentette volna. Az ok immár banális: a koronavírus!

A tíz érintett csapatban ugyanis a fertőzöttek száma megközelíti a negyvenet. A legnagyobb gócpont Temesváron, Kolozsváron és Voluntari-ban alakult ki. A kolozsváriak keretében ugyanis kilenc játékos és az edző tesztje lett pozitív – köztük Sánta Szabolcsé (fotó) és Vida Dávidé. Temesváron tíz játékos és az edző fertőződött meg, a Voluntari csapatában pedig kilenc játékos.

Ezen kívül öten letten pozitívak a Dinamo és a Pitesti keretében, négyen Nagyszebenben, hárman Zsilvásárhelyen, egy játékos pedig Nagyváradon. A baschet.ro értesülései szerint a Csíkszereda keretében is produkáltak pozitív tesztet – de hogy hány játékos vagy stábtag érintett, arról nincsenek információink. Mint ahogy a kolozsváriakon kívül a többi klub nem tette közzé a fertőzöttek nevét sem – a személyes adatok védelme nevében.

Érdekesség, hogy az érintett klubok nagy része október 17–20. között részt vett a Tordai Elemér Emléktornán Nagyszebenben…

fotó: www.fiba.basketball

A rovat legfrissebb hírei