Második vereség


Rosszul sikerült visszatérés.

 Koronavírus fertőzés miatt közel két hetet volt kénytelen kihagyni az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatának és ez meg is látszott az Unirea Slobozia elleni hazai összecsapáson.

A piros-feketék a bajnokság 8. fordulójában hazai pályán fogadták az újonc Unirea Sloboziát. A találkozó első helyzetére négy percet kellett várni, Moldovan mintegy húsz méterről lőtt kapura, szerencsénkre mellé ment. A 9. percben a csíkiak is helyzetbe kerültek, Takács beadásába a fiatal Suciu Toni fejelt bele és a kapus nehezen, de ki ütötte a labdát. Öt perc múlva szöglethez jutott a vendégcsapat és a kapu elé ívelt labdát a horihorgas Gabriel Lazăr közelről a kapuba fejelte. A gól egy kicsit meg is fogta az FK játékosai, akik a folytatásban nehezen találták a helyüket. A 29. percben Danciu lövése veszélyes, de Ribánszki hárít. Két perc múlva újabb fejes Suciutól, de egy védőről ki pattan a labda. A 33. percben Marrone, a 37. percben János is középre ível, de egyetlen csíki játékos sincs a tizenhatoson belül. Szünetig kiegyensúlyozott játék zajlik, egyik fél se tud kialakítani komolyabb helyzetet.
 
A második félidőt hármas cserével kezdi az FK, János helyett érkezik Bor, Suciu helyett Rotar és Mészáros helyett Bauza. A kezdést követően Bor hatalmas sprintet vág le a jobboldalon, remekül adja be a labdát Rotarnak, aki centiméterekkel marad le a labdáról. Az 54. percben ismét a fiatal Rotar kerül helyzetbe, Marrone beadását át veszi és a rövid sarkot célozza meg, de a labda mellé megy. A következő percekben a csíkiak megrohamozzák a vendégek kapuját, Bauza kétszer is próbálkozik, de a Slobozia kapusa állja a sarat. A 63. percben Takács tör be a tizenhatosba, remekül találja el a labdát, Poiana lábbal ment. Nem sokkal később újabb lehetőség adódik, Rotar azonban ezt is kihagyja. A vendégek sem ülnek tétlenül, előbb Chebac, majd Raduca veszélyeztet, aztán egy szabadrúgást követően Adascalitei fejese megy mellé. A 88. percben Eder mindent vagy semmit alapon távolról kapura rúgja, lövését ki üti a kapus, Bor elé pattan a labda, de egy védő még a lövés előtt menteni tud. Közben a vendégek húzzák az időt, a Slobozia edzője még sárga lapot is kap. A hosszabbításban Rotar egyenlíthetne, de fölé rúgja, aztán Takács lövése is fölé száll, az utolsó támadásnál még Ribánszki is fel megy támadni, de a gólszerzés sajnos nem jön össze.
 
Az FK elszenvedi második hazai vereségét és értékes pontokat veszít.
 
II. Liga, 8. forduló
FK Csíkszereda – Unirea Slobozia 0–1 (0–1)
Gólszerző: Lazar (14.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro – Pál Zoltán
 

A rovat legfrissebb hírei