A Sepsi új igazolása elárulta, mi az, ami lenyűgözte az OSK-nál


Öt évvel ezelőtt még abba akarta hagyni a focit.

Ugyan a Kolozsvári CFR-nél közel sem volt alapember, mégis bajnokként érkezhetett Sepsiszentgyörgyre Catalin Golofca. A 30 éves szélső a „vasutasoknál” eltöltött egy év alatt mindössze 8 bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget, ezen kívül hét európai kupameccsen léphetett pályára. Érthető tehát, hogy szeptemberben elfogadta a Sepsi OSK ajánlatát.

„Játszani akartam. Nem vagyok az a fajta játékos, aki csak felveszi a fizetését. Ha nem játszom, nem érzem magam labdarúgónak! Ráadásul sok olyan emberrel találkozhattam itt Sepsiszentgyörgyön, akikkel korábban együtt dolgoztam Botosani-ban”, árulta el Golofca a Gazeta Sporturilornak adott interjúban.

A Suceaván született támadó azt is elmondta, mi az, ami egy hónap elteltével lenyűgözte új klubjánál: „Remekül szervezett klub (a Sepsi OSK, szerk.), ahol minden a helyén van. Ez az, amit minden labdarúgó kívánhat magának. Nyugalom és szervezettség.

Nagyon fontos, hogy a kifizetések is napra pontosan történnek. Labdarúgásunkban egyre ritkább az ilyen eset”, nyilatkozta Golofca, akinek van viszonyítási alapja: 25 évesen, azaz öt évvel ezelőtt, majdnem abbahagyta a focit, mivel szülővárosa klubjánál, a III. osztályban akkora pénztelenség uralkodott, hogy ő maga szülei anyagi támogatására kényszerült.

Golofca eddig öt meccsen lépett pályára a Sepsi piros-fehér mezőben, ebből háromszor volt kezdő. Szombaton, a Iasi elleni siker alkalmával az 59. percben állt be.

fotó: facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei