A feltartóztathatatlan Szeghalmi vezetésével megvédte címét a Steaua


Tóth és Laboncz csapata kétszer is kikapott riválisától.

Megvédte címét a Román Kupában a bukaresti CSA Steaua női vízilabda-csapata, miután a hét végén a román fővárosban megrendezett tornán kétszer is legyőzte legnagyobb riválisát, a szintén bukaresti Rapidot. A „katonacsapat” 43 góljának közel felét a marosvásárhelyi Szeghalmi Krisztina szerezte.

A Román Kupát meglehetősen érdekes forgatókönyv szerint rendezték Bukarestben. Nem is lett volna értelme máshová vinni a tornát, tekintve, hogy a felnőtt női mezőnyben csak három fővárosi gárda található: a Steaua, a Rapid és a Dinamo. A trió kétszer is megmérkőzött egymással – az előzetes várakozásoknak megfelelően pedig a vasárnapi Steaua – Rapid egyfajta döntőnek is beillett. A két csapat soraiban két-két erdélyi magyar lánnyal: a „katonacsapatban” Szeghalmi Krisztinával és Bonca Xéniával, a „vasutasoknál” pedig Tóth Johannával és Laboncz Nikolett-tel. Ők pedig mindannyian főszerepet vállaltak csapataikban.

A torna szerdán kezdődött, amikor Szeghalmi 4 és Bonca 2 góljával a Steaua 16-8 arányban győzte le a Dinamót. Következett a Rapid – Dinamo, amelyet a vasutasok 14-8-ra nyertek meg, nem utolsósorban Tóth és Laboncz 3-3 góljának is köszönhetően. Aztán jött az első csúcsrangadó azon két csapat között, amely az előző, csonka idény végén megosztva lett az ország bajnoka: a Steaua 17-14-re múlta fölül a Rapidot, Szeghalmi pedig egészen elképesztő 7 gólt termelt, míg a másik oldalon Laboncz 4 találatig jutott.

A második körben a Rapid 17-10-re verte a Dinamót többek között Laboncz három találatának is köszönhetően, míg a Steaua 12-6-al múlta fölül a piros-fehéreket, Szeghalmi 5, Bonca pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Vasárnap pedig következhetett a döntőnek is beillő Steaua- Rapid. A találkozót a „vasutasok” kezdték jobban, meg is nyerték az első negyedet 3-2-re. A nagyszünetben aztán már a „katonacsapat” vezetett 6-5, a harmadik negyed végén pedig már 12-8-ra. A vége mégis izgalmas lett, a Steaua végül egy gól különbséggel, 14-13-re nyert. Szeghalmi (fotó, lent), Bonca és Tóth 4-4 góllal, Laboncz pedig egy találattal segítette csapatát.

A Steaua tehát megvédte címét a Román Kupában, nem kis részben Szeghalmi 20 góljának is köszönhetően, de Bonca is 7 találattal vette ki a részét a sikerből. A Rapid magyarjai közül Laboncz 11, Tóth pedig 7 találattal vigasztalódhatott.

fotó: h2opolo.ro/

 

A rovat legfrissebb hírei