Kongó után Berlin – szintváltás előtt a nagykárolyi tehetség


Korosztályának legjobb tíz játékosa között van Dari Helga.

Eddigi pályafutása egyik legfontosabb versenyén van túl Dari Helga, a Nagykárolyban született asztaliteniszező ugyanis a hó elején részt vehetett Berlinben a korosztályának Top 10-es bajnokságán.

Érdekesség, hogy a partiumi lány útja Kongón keresztül vezetett a német fővárosba, az afrikai ország nyílt bajnokságán szerzett három aranyéremmel tudta ugyanis kvalifikálni magát a rangos utánpótlás-versenyre. Ahol két győzelemmel és hat vereséggel végül a hetedik helyen zárt.

„Az utóbbi években arról álmodtam, hogy kijussak erre a versenyre. Tulajdonképpen olyan volt, amilyennek azt elképzeltem, nagyon jól éreztem magam, és minden pillanatát élveztem”, nyilatkozta az ifjú tehetség az utanpotlassport.hu oldalnak a  verseny után.

A 18 éves tehetség, aki a Budaörs Sportklub és a nagykárolyi klub kettős igazolású játékosa korosztályváltás előtt áll, hamarosan már az U21-es mezőnyben folytathatja pályafutását. Erről így nyilatkozott a már említett oldalnak.

„Voltak hullámvölgyeim. A serdülők között remekül kezdtem, aztán az ifimezőnybe való átmenet nehezen alakult. Szerintem erről sokan hasonlóképpen vélekednek. A legbüszkébb erre az évre vagyok, hiszen kijutottam az Európa top10-bajnokságra. Tudom, nem lesz egyszerű, de a felnőttek között az a célom, hogy bekerüljek a felnőttválogatottba.”

 

A rovat legfrissebb hírei