Rájátszást érő helyen Bálinték


Négy meccse veretlenek.

 Három mérkőzést tudtak le a román labdarúgó-bajnokságban, köztük két erdélyi érdekeltségű is volt.

A 8. forduló nyitó mérkőzését Medgyesen rendezték, ahol a házigazdák a rossz sorozatuk a FC Botosani ellen akarták megszakítani. A Medgyes az elmúlt négy fordulóban mindössze 1 pontot gyűjtött, de a Botosaninak is csak ennyi jött össze.
 
A mérkőzést a vendégek kezdték jobban és leginkább Keyta révén voltak veszélyesek, hogy végül egy öngóllal megszerezzék a vezetést is. A második félidő elején a medgyesiek már nemcsak gól, hanem emberhátrányba is kerültek az 58. percben. 10 percre rá viszont jött az egyenlítés. Az ikszet viszont nem sikerült megtartani és a 87. percben a végig nagyon aktív Keyta megszerezte a vendégek győztes találatát.
 
A forduló meglepetését viszont nem a Botosani győzelme, hanem a listavezető és eddig még pontot sem veszítő CSU Craiova veresége, akik hazai pályán az Academica Clinicenitl kaptak ki.
 
A szombati játéknap első meccsét Aradon rendezték, ahol a három meccse veretlen Aradi UTA a Chindia Targoviste csapatát fogadta, amely hasonló mutatóval rendezik, mint az UTA.
 
A mérkőzést a vendégek indították jobban, mezőnyfölényben fociztak, de közel fél óra elteltével a Bálint László György által dirigált aradiak elkezdtek magukhoz térni és már nemcsak ellentámadásokból jutottak el a vendégek kapujáig. A félidő végén pedig közel jártak a vezet találathoz, de a Chindia kapusa Aioani hatalmasat mentett. A második félidőben Aioani is tehetetlen volt: egy baloldali centerezést szépen készítettek le Denis Rusnak, aki szépen kilőtte a hosszú alsót. Gyakorlatilag itt befagyott a játék. Igaz próbálkozások voltak, de azok nem vezettek sikerre.
 
Győzelmével az UTA fellépett a 6. helyre, gólaránnyal előzik a Chindiát.
 
Eredmények, 8. forduló
Medgyesi Gaz Metan – FC Botosani 1–2
CSU Craiova – Acadmica Cliniceni 0–1
Aradi UTA – Chindia Targoviste 1–0

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei