Erdélyi gólokkal is győzte le Románia Litvániát


Kedden jóval nehezebb próba vár a lányokra.

Megszerezte harmadik győzelmét a soron következő Európa-bajnokság selejtezőiben a román női labdarúgó válogatott, miután Stefania Vatafu duplájával, valamint Laura Rus és Ana Vladulescu góljaival 4-0-ra nyert Litvánia vendégeként.

A Marijampolében rendezett mérkőzésen Geréd Erika (4.es mezben, Székelyduvarhelyi Vasas Femina) és Herczeg Andrea (14-es mezben, Szombathelyi Haladás Viktória) egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet: előbbi az 53., utóbbi pedig a 82. percben volt a pályán.

Amikor Gerédet az 53. percben lecserélték, még változatlan volt az eredményjelző tábla. A jeget az Anderlecht légiósa, Vatafu törte meg a 63. percben. Hét minutummal később a Kisbecskerek csatára, Laura Rus növelte kettőre a vendégek előnyét, majd a 80. percben Vatafu duplázott büntetőből, a végeredményt pedig a Vasas Femina játékosa, Vladulescu állította be a ráadás pillanataiban.

A válogatottra kedden újabb selejtező és egy jóval nehezebb erőpróba vár, tekintve, hogy Mogosoaián azt a Svájcot fogadják Herczegék, amely egyrészt vezeti a H csoportot, másrészt tavaly novemberben 6-0-val küldte haza Romániát.

Hat forduló után harmadik győzelmével a 9 pontos Románia tartja 3. helyét a 16 pontos Svájc és a 15 egységet gyűjtő Belgium mögött, de a 4 pontos Horvátország és a 0 pontos Litvánia előtt.

A keddi, Svájc elleni mérkőzésen kívül még egy találkozó vár a lányokra, december közepén Horvátországban.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei