Nem tudták megállítani a veretlent


Végig nyílt volt a csata.

 Újabb bajnoki meccset tudott le az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A 9. fordulóban a csíkiak annak a Bukaresti Metaloglobusnak voltak a vendégei, akik az idei szezonban még nem ismerik a vereség ízét.

A találkozót egyébként egy nagyon rossz minőségű műgyepes pályán kezdték meg a felek, amelynek már a 2. percében gól született. Egy hazai szabadrúgást követően Bor és a kapus Ribánszki nem értették meg egymást. Előbbi a labdát, utóbbi a védő fejét találta el. A játékszer pedig a vendég hálóba kötött ki. Bor pedig a mentőbe…
 
A gól ugyan megfogta a csíki csapatot, de a folytatásban ők voltak, akik igyekeztek támadásokat vezetni. Ugyanakkor az első nagyobb helyzet Ovidiu Herea nevéhez fűződött a 21. percben, de lövése elkerülte Ribánszki kapuját. A félidő hajrájában több FK-s lehetőséget is feljegyezhettünk, de mindent hárított a helyenként bizonytalan Gavrilas.
 
Szünet után az első negyedórában meddő játék zajlott, komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni. A 60. percben Herea mintegy húsz méterről küldi kapura a labdát, de Ribánszki magabiztosan fogta. A 71. percben kettős cserével próbálja frissíteni a játékot a csíkiak mestere, Csürös és Schieb helyett érkezik Antal és Bara. A bizalmat Bara hamar meghálálja, mintegy harminc méterről eleresztett lövése meglepi Gavrilast és a kapuban köt ki.
 
A hajrához érkezve mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, hogy a 89. perc döntő legyen. Ekkor Rotar veszítette el a labdát és ezt jól használta ki a Metaloglobus, Claudiu Herea nem hibázott, hatalmas gólt rúgott eldöntve a mérkőzést.

Győzelmével a bukaresti csapat az első helyre lépett 19 egységgel, míg az FK visszacsúszott a 16. helyre a maga 7 pontjával.
 
II. Liga, 9. forduló
FC Metaloglobus Bukarest – FK Csíkszereda 2–1 (0–1)
Gólszerzők: Bor Dávid (öngól 2.), C.Herea (89.), illetve Bara Levente (75.).
A FK Csíkszereda felállítása: Ribánszki – Takács, Palmes, Apró, Marrone, Savin, Szondi (Rotar 54.), Csürös (Antal 71.), Bauza, Mészáros (Haberkon 46.), Bor (Schieb 2. (Bara71.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei