Már dobogón az erdélyi tréner csapata az NB I-ben


Erdélyi gól Diósgyőrben, visszatérhetett végre a Puskás-díjas támadó.

Megszerezte szezonbeli negyedik, zsinórban pedig harmadik győzelmét a magyar labdarúgó NB I-ben szereplő Budafok együttese, ezzel pedig 8 forduló után az újonc nem kis meglepetésre már a harmadik a bajnoki tabellán.

Ugyan a 10. percben hátrányba került a Budafok Zalaegerszegen, a marosszentgyörgyi Csizmadia Csaba csapata egy perccel később máris egyenlített, majd újabb tíz minutummal később már vezetett is Kovács Dávid, illetve Kulcsár Kornél góljainak köszönhetően. A 72. percben aztán Zsóri Dániel is pályára lépett a Budafok csapatában, letelt tehát a nagyváradi születésű Puskás-díjas támadó négy meccses eltiltása. A 20 éves támadó már a pályán figyelte amint csapattársa, Skribek Alen beállította a 3-1-es végeredményt.

Nem sikerült viszont ilyen jól Tamás Nándor és Corbu Marius hétvégéje: a két erdélyi játékost nem nevezték csapatuk, a Puskás Akadémia mérkőzésére, amelyet 3-0-ra elveszített a Diósgyőr otthonában. A hazaiak harmadik gólját a gyulafehérvári Gheorghe Grozav jegyezte a 38. percben – hogy aztán a 77. minutumban lecseréljék.

A szatmárnémeti Cornel Ene és a nagybányai Claudiu Bumba egyaránt kezdőként kapott lehetőséget a Kisvárda színeiben az MTK ellen idegenben kiharcolt 1-1-es döntetlen alkalmával. Előbbi végig, utóbbi a 86. percig volt a pályán. Az NB I másik szatmárnémeti játékosa, Adrian Rus ezúttal is csak a kispadról nézte végig, amint csapata, a MOL Fehérvár 2-1-re nyert Mezőkövesden.

A rovat legfrissebb hírei