Női kézi EB: 25 „erdélyi” a bővített keretekben


Még a második osztályból is be lehetett kerülni a keretbe.

A jelenlegi tervek szerint december 3. és 20. között Norvégiában és Dániában feszül egymásnak a női kézilabda krémje. Az Európa-bajnokságon 16 nemzeti csapat vesz részt, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pedig közzétette a válogatottak bő keretét.

A listán szereplő játékosok közül 67 keresi kenyerét Romániában, közülük 25-en valamelyik erdélyi klubban. Érdekesség, hogy még a második osztály is képviselteti magát az előkelő mezőnyben.

Az erdélyi csapatok közül a legtöbb játékost a Nagybányai Minaur keretéből hívtak be a szövetségi kapitányok, szám szerint tízet. A Besztercei Gloria hat, a Zilah négy, a Nagydisznódi Magura három, a Kolozsvári U pedig egy játékosa reménykedhet abban, hogy a végső keretbe is odaférhet. Mi több, még a második vonalban szereplő Brassói Corona is ad egy játékost a válogatottakba.

Íme az erdélyi klubok válogatott játékosai:
Minaur Nagybánya: Oana Borș, Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Polocoșer, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Tănasie (Románia), Filippa Idehn, Linn Blohm (Svédország), Jelena Lavko, Jovana Kovacsevics (Szerbia)
Besztercei Gloria: Raluca Băcăoanu, Nicoleta Dincă, Ana-Maria Măzăreanu, Laura Pristăvița (Románia), Almudena Rodriguez, Darly Zoqbi de Paula (Spanyolország)
Zilah: Alexandra Dindiligan, Elena-Cristina Mitrache, Teodora Popescu, Alexandra Severin (Románia)
Nagydisznód: Dijana Radojevics (Szerbia), Valentina Blazevic (Horvátország), Aleksandra Zych (Lengyelország).
Kolozsvári U: Paulina Masna (Lengyelország)
Corona Brassó: Jelena Terzics (Szerbia). .

Az Európa-bajnokságon Magyarország a C csoportba kapott besorolást Hollandia, Szerbia és Horvátország mellé, míg Románia D jelű kvartettben Norvégia, Németország és Lengyelország ellen kezdi a tornát.

fotó: facebook.com/csminaur

A rovat legfrissebb hírei