Méretes zakóba szaladtak bele Szászék


A tavalyi BL-remeklés után úgy tűnik, nagy falat a Dinamónak az Európa Liga.

Miután a tavalyi szezonban a nyolcaddöntőig menetelt a Bajnokok Ligájában (majd az EHF a koronavírus miatt törölte a versenysorozat hátralévő részét), idén úgy tűnik, hogy az Európa Liga is túl nagy falat a Dinamo számára!

Miután a B csoport első fordulójában hazai pályán 27-25-re kikaptak a portugál Sporting Lisszabontól, Szász Andrásék ezúttal Svédországban szaladtak bele hatalmas zakóban: 31-22-re kaptak ki a Kristianstadtól. Attól a csapattól, amely ellen az előző idényben bravúros 29-29-es döntetlent harcoltak ki.

Ezúttal viszont esélyük sem volt a bukarestieknek! A Kristianstad a 7. percben már 5-1-re vezetett. Ezután ugyan a románok feljöttek 8-7-re, de a svédek pillanatokon belül ismét elléptek négy gólra, majd 16-12-es előnnyel zárták az első félidőt. Amelyben a Dinamo alig 44%-os támadási pontosságot tudott felmutatni.

A folytatásban aztán gyakorlatilag csak a gólkülönbség volt a kérdés. Adott pillanatban már 27-16-ra is vezettek a hazaiak, akik végül 31-22 arányban nyerték meg a találkozót.

A Dinamo a következő fordulóban, november 17-én a szlovák Tatran Presov otthonában lép pályára.

fotó: ehfel.eurohandball.com

 

A rovat legfrissebb hírei