Bara bombagólja döntött


Nyert az FK Csíkszereda!

 Egy kevéssel több, mint egy évvel ezelőtt 2019. augusztus 4-én a Gloria Buzau és az FK Csíkszereda a román labdarúgó másodosztály két újonca első csatáját vívta rögtön az első fordulóban. A Valentin Suciu által dirigált csíki csapat végül 1–0-s vereséget szenvedett, majd a „visszavágón” 1–1-es döntetlen született Csíkszeredában.

Ebben az idényben a hetedik fordulóban, október 10-én kellett volna találkozzanak a felek, de mivel a csíki csapatban több játékos is megfertőződött az új koronavírussal ezért az összecsapást halasztották és végül tegnap délután került pótlásra.
 
A koronavírus viszont lecsapott a vendéglátókra is, hiszen a csapatkapitányukra, illetve a vezetőedzőjükre nem számíthattak. A két csapatot a találkozó előtt két pont választotta el. A bodzavásáriaknak 9, míg a csíkiaknak 7 egységük volt.
 
Jól kezdte a mérkőzést a fehér-feketében játszó FK, többet birtokolták a labdát, míg az első komolyabb helyzetre a 12. percig kellett várni, amikor egy Bauza-Marrone összjáték után Bara lőhetett mintegy 18 méterről, de a labda fölé szállt. A folytatásban inkább a középpályán zajlott a játék, próbálkozások ugyan voltak, de azok nem igazán okoztak problémát egyik védelemnek sem. A hajrához közeledve a házigazdák élénkebb játékot kezdtek mutatni. Előbb Ciobanu lőtt éles szögből, majd pár percre rá már büntetőért reklamáltak, de a játékvezető sípja néma maradt.

A fordulást követően az FK az aki támadóbb szellemben játszik. Előbb Marrone végzett el egy szabadrúgást, amelyet Szondi harcolt ki, de kevéssel fölé ment. A 62. percben megtört a jég: Bara távolról elvállalt egy lövést, amely a bal felső sarokban kötött ki, megszerezve a vezetést a csíkiaknak.
 
Az FK ügyesen őrizte előnyét, majd fokozatosan beszorult a saját térfelére. A 74. percben a vendéglátók nagyon közel jártak az egyenlítéshez, de Anton fejese a kapufán csattant. Az FK trénere Valentin Suciu is érezte, hogy kezd nagy lenni a baj ezért sebtében hármat cserélt így próbálván megtörni a hazaiak dominanciáját. Ez részben sikerült is. A hosszabbításban pedig minden veszély elmúlt: a hazaiak kapusa, Stoian, szabálytalankodott Pintérrel szemben, amiért járt a piros lap. A csíkiak ember- és gólelőnnyel fejezték be a meccset megszerezve az idei harmadik győzelmüket és 10. pontjukat, amellyel a 11. helyre léptek előre.
 
Liga 2., 7. forduló (pótlás)
Gloria Buzau – FK Csíkszereda 0–1 (0–0)
Gólszerző: Bara Levente (62.).
FK Csíkszereda: Ribánszki – Takács (Palmes 39.), Kelemen, Apró, Marrone, Csürös, Szondi (Baga 75.), Bara, Schieb (Pintér 90.), Bauza (Bor 75.), Mészáros (Haberkon 75.).
 
A 7. fordulóból elhalasztott további meccsek
Temesvári ASU Poli – Dunarea Calarasi 1–1
Pandurii Tg. Jiu – Konstancai Farul 0–1
Petrolul Ploiesti – CSM Slatina 1–1
Bákói Aerostar – Viitorul Pandurii Tg. Jiu (halasztva)
 
Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei