Megszakadt a Sepsi jó sorozata


Négy győzelem után!

 A román labdarúgó-bajnokság 9. játéknapján a liga egyik legjobb formájában levő csapata – zsinórban négy nyert meccs – a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Academica Cliniceni vendége volt.

Annak az Academica Cliniceninek, amely a legutóbbi idényben, mint újonc, a kiesés elől menekült, ám most a felsőházi rájátszáshoz közeli teljesítményt nyújt. Ennek fényében jó összecsapásra lehetett számítani.
 
A mérkőzést egyértelműen a hazaiak kezdték jobban és az ötödik percben cserként beállt bolgár Tsvetelin Chnchukov révén a 15. percben megszerezték a vezetést. Az OSK akár azonnal válaszolhatott volna, de Aganvic kihagyta a ziccerét. Ezt követően némiképp egyenlő felek küzdelme zajlott a pályán, hogy a 40. percben a gólszerző Tsvetelin kiharcoljon egy büntetőt. ez viszont kimaradt Raul Rusescu révén.
 
A korábbi román válogatott Rusescu pár perc múlva büntetett: egy Deligiannidis által hátrapasszolt labdára csapott le és könyörtelenül kihasználta a lehetőséget.
 
A fordulást követően a Leo Grozavu-Ilyés Róbert által felkészített háromszéki alakulat sehogy sem találta az utat a hazai kapu felé, nem ment a játék. Sőt a hazaiak akár növelhették volna is az eredményt, de Tanase és Chunchukov nem tudták kihasználni a helyzeteiket.
 
A Sepsi annak ellenére, hogy vereséget szenvedett maradt a negyedik helyen, míg a Cliniceni feljött az ötödik helyre két pontra megközelítve az OSK-t.
 
Román bajnokság, 9. forduló
Academica Cliniceni – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–0 (2–0)
Gólszerők: Chunchukov (15.), Tanase (43.).
Sepsi OSK: Niczuly – Deligiannidis, Bouhena, Mitrea, Ștefănescu – Aganovic (Petrila, 72.), Vașvari, I. Fulop – Dragomir (Purece, 12.), Bajrovic, L. Fulop (Achahbar, 63.).
 
Fotó: digisport.ro

A rovat legfrissebb hírei