Buborék tornák a másodosztályban is


Két csoportra osztották a mezőnyt.

 A Román Kézilabda Szövetség hosszas halogatás után közölte elképzeléseit, hogy miként is rendezné a 2020-2021-es idényt a másodosztályban, illetve az ifjúsági korosztályokban.

Összesen húsz csapat nevezett a férfi kézilabda-bajnokság másodosztályába. A Román Kézilabda Szövetség közlése szerint a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanának, a Bölények Ligájából ismert buborékrendszerben. A tervek szerint összesen négy ilyen turnét rendeznének az alapszakaszban, ebből kettőt idén, ezek novemberben és decemberben zajlanának le, egy-egy helyszínen. Egy ilyen tornán egy csapat négy vagy öt találkozót játszana le. Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, tavasszal már rendes fordulókkal folytatódna a bajnokság, amennyiben mégsem, akkor újabb két turnét rendeznének.
 
A Székelyudvarhelyi Szejke SK csoportellenfelei részben a korábbi évekből ismertek, másrészt mindegyik csapat komoly kézilabdamúlttal rendelkezik. Az ellenfelek névsora: Nagyszentmiklósi Egyesülés, Kolozsvári Universitatea, Nagyváradi VSK, Temesvári CNOPJ (Olimpiai Központ), Segesvári VSK, Segesvári CNE, Tordai Potaissa II-es csapata, Zsilvásárhelyi Constantin Brâncuși Egyetemi Sportklub és Craiovai Universitatea.
 
A női mezőnyben is két csoportot hoz létre a szakszövetség, ahol szintén négy turnéval számolnak, ahol a csapatok négy meccset tudnának le. A turnék végén jöhetne az első ligába jutásért rendezendő döntő torna. A férfiaknál és a nőknél hasonló a forgatókönyv ebben is.
 
A teljes mezőny kiléte még nem ismert, hiszen a csapatok a napokban kell választ adjanak, hogy tudják-e vállalni a küzdelmeket….
 
A szakszövetség ugyanakkor közölte az ifi I-es, II-es és III-as korosztályok küzdelmeinek lebonyolítási rendszerét is. Ezen korosztályokban a csapatokat földrajzi elhelyezés szerint sorolja csoportokba. Csoporton belül két teremtornát rendeznének, majd jönne a regionális döntő és az országos döntő.
 
Fotó: kezilabda.ro

A rovat legfrissebb hírei