A lehető legnagyobb önbizalommal Siracusába


Az egyik erdélyi gárda kimaradt, a másik visszatért.

Továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a román férfi vízilabda Szuperliga tabelláját a Steaua együttese, miután a második bajnoki tornán sem talált legyőzőre Szabó János és Vancsik Levente együttese.

A Brassóban, természetesen „buborékban” megrendezett hétvégi viadalon nem vehetett részt a Román Kupa címvédője és a tavalyi ezüstérmes Nagyvárad, mivel a keret 11 játékosának továbbá az egyik stábtagnak a koronavírus-tesztje pozitív lett. Ott volt viszont az első tornát kihagyó Amefa Arad. A vértanúk városának csapatától a helyi önkormányzat megvonta az anyagi támogatást, ezért kénytelen volt kihagyni az első tornát. Néhány helyi üzletember és az UTA labdarúgó-csapatának példaértékű összefogásával viszont sikerült megmenteni a klubot, így az csatlakozhatott a bajnokság mezőnyéhez.

A brassói tornán különösebb meglepetés nem született, a nagyváradiak hiányában a Steauának nem okozott komoly gondot megvédeni veretlenségét. A VSK hiányában a legeredményesebb erdélyi csapat Nagyvárad másik képviselője, a Crisul volt, amely az Amefát és a Kolozsvári Polit is legyőzte. Utóbbi két csapat valamennyi mérkőzését elveszítette, de az igazi pofozógép a Poli volt: a kolozsváriak a Steauától 23-4-re, a szintén fővárosi Sportul Studentesctől 23-3-ra, a Crisultól pedig 16-1-re kaptak ki. Igaz, a Rapid ellen csak 8-7 arányban maradtak alul…Ezzel együtt megsüvegelendő a kitartásuk, hiszen végig Bukarestben voltak kénytelenek felkészülni, tekintve, hogy Kolozsváron zárva vannak az uszodák.

A brassói torna után minden bizonnyal remek hangulatban várhatja a Steaua a Bajnokok Ligája selejtezőtornáját. November 11–15. között ugyanis Szabó és Vancsik együttese a szicíliai Siracusa városában az olasz Ortigia, a spanyol Barcelona és a horvát Jadran Split legyűrésével igyekszik bejutni a BL főtáblájára. Kováts Viktor, Czenk Ferenc és Orsós Richárd, azaz a Nagyváradi VSK ezzel szemben Budapesten a görög Vougliameni, az olasz Brescia és a török ENKA Isztambul testén keresztül jutna be a főtáblára.

fotó: www.csasteaua.ro/

A rovat legfrissebb hírei