Székely gólokkal nyert Magyarország


Mindhárman pontokat szereztek.

 Letudta első páros mérkőzését a magyar férfi jégkorong válogatott Lengyelország ellen. A magyar keretben három székelyföldi játékos kapott ezúttal behívót Bartalis István, Becze Tihamér, illetve Sofron István révén.

Meghálálták a bizalmat!
 
A két együttes korábban 61 alkalommal találkozott, 6 döntetlen és 32 vereség mellett 23 magyar siker született. Legutóbb tavaly novemberben Gdanskban 2–0-ra nyert a magyar válogatott.
 
A magyar válogatott február 9-e, a nottinghami olimpiai selejtező után lépett ismét jégre. Ezen a találkozón mutatkozott be a magyar kispadon a svájci válogatottal világbajnoki ezüstérmes kanadai-brit Sean Simpson.
 
A jól kezdő házigazda az első harmad közepén szerzett vezetést, a kapu mögül visszakanyarodó Magosi Bálint húzta be a korongot, majd még a nyitó felvonásban Bartalis István érkezett távolról, és pontosan fejezte be a támadást.
 
A második húsz perc emberhátrányos lengyel góllal indult, a magyar csapat legjobbjának megválasztott Hetényi Zoltánnak ezt követően is több védést is be kellett mutatnia. A harmad második felében ismét átvette a kezdeményezést a magyar válogatott: Becze Tihamér közelről szerzett gólt Vas János passzából. A lengyelek azonban egy egyéni megmozdulással kisvártatva, mondhatni a semmiből, visszaállították az egytalálatos különbséget, így a csapatok 3–2-es magyar vezetéssel vághattak a záró játékrésznek.
 
A záró felvonásban emberelőnyben Nagy Gergő élt a kínálkozó lehetőséggel és célzott pontosan, majd szűk négy perccel a végső dudaszó előtt Sofron passzából Szirányi Bence precíz lövése állította be a végeredményt.

Bartalis és Becze egy-egy góllal, míg Sofron két gólpasszal vette ki részét a magyar sikerből. A két együttes szombaton 15.10-től ismét megmérkőzik a Tüskecsarnokban.
 
Eredmény, Tippmix Nemzetek Tornája:
Magyarország – Lengyelország 5–2 (2–0, 1–2, 2–0)
Gólszerzők: Magosi (12.), Bartalis (15.), Becze (34.), Nagy G. (48.), Szirányi (57.), illetve Przygodzky (21.), Bryk (37.).
 
Fotó: mti.hu

A rovat legfrissebb hírei