Tömeges fertőzés a besztercei csapatban


Ez nagyon durván sült el...

Október 29. és november 3. között a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna adott otthont a női kézilabda-bajnokság 2-5. fordulójának mérkőzéseinek.

Az úgynevezett buboréktorna keretében a csapatok hat nap alatt négy meccset tudtak le. Elméletileg a legnagyobb járványügyi biztonság keretei között.

Ennek ellenére tömeges fertőzésről beszélhetünk a Besztercei Gloria csapatánál.

A Sepsiszentgyörgyön ott levő keret összes tagját – 25 fő – a Besztercére hazaérkezést követően tesztelték és lesújtó teszt eredményekkel szembesültek a klubnál.

A 25 tesztelt személyből 20-nak (!!!) pozitív lett az eredménye az új koronavírusra, a három negatív, illetve a két bizonytalan eredmény mellett.

A besztercei csapat a Román Kézilabda Szövetséget teszi felelőssé a kialakult helyzetért. Kihangsúlyozzák, hogy bajnokság lebonyolításának ezen módja nem megfelelő és a továbbiakban nem úgynevezett „buboréktornákat” kellene rendezni, hanem a hagyományos mederben kellene folytatódjon a pontvadászat, miként működik az az európai országokban.

A sepsiszentgyörgyi torna keretében a beszterceiek két győzelmet és két vereséget könyvelhettek e és jelenleg a 8. helyen állnak 9 egységgel.

Fotó: CS Gloria Bistrita 1918 / facebook

A rovat legfrissebb hírei