Szász gólja ellenére is kikapott Románia Svédországban


Vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket a román válogatott.

Svédországban elszenvedett 33-30-as vereséggel kezdte a 2022-es Európa-bajnokság selejtezőit a román férfi kézilabda-válogatott, amely vasárnap Montenegró ellen javíthat Nagybányán.

A négyszeres Európa-bajnok svédek eddig mindössze egyetlen alkalommal maradtak le a kontinenstornáról, míg Románia a 14 eddigi viadal közül mindössze kettőn vett részt – legutóbb 1996-ban. Ez a különbség meg is látszott a két csapat között csütörtök este a Partillében rendezett találkozó első félidejében, amikor a skandinávok szabályosan végigrohantak a rendkívül sok hibával játszó román csapaton. Ezt tükrözte az eredményjelző is a játékrész végén: 20-12.

A szünet után aztán a svédek elkezdtek tartalékolni, a románok viszont rákapcsoltak. Ennek köszönhetően fel is jöttel 24-20-ra. A házigazdák azonban annál jóval tapasztaltabbak és felkészültebbek, minthogy ilyen helyzetben bepánikoljanak: végül 33-30-ra simán behúzták a győzelmet.

A román válogatottban Szász András egy gólig jutott, míg a keret másik két magyar nemzetiségű tagja, Csog Vencel és Thalmaier Roland nem kapott lehetőséget.

A folytatásban Románia Montenegrót fogadja vasárnap este Nagybányán. Azt a csapatot, amely győzelemmel kezdte a selejtezőket: 32-25-re verte meg a csoport negyedik tagját, Koszovót. A csoportból az első két helyezett, valamint a nyolc kvartett 4 legjobb harmadik helyezettje jut tovább.

fotó: handbalmania.ro

 

A rovat legfrissebb hírei