Ponttal tér haza az FK Csíkszereda


Kisnikápolyban ikszeltek.

 Első alkalommal utazott az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata Kisnikápolyba, vagy mai nevén Turnu Măgurele városába, Teleorman megyébe, a bolgár határ mellé.

Nemrég felújított stadionban és jó minőségű gyepszőnyegen vette kezdetét a második liga 11. fordulója, ahol a csíkiak azzal helyi Turris-Oltul ellen játszottak, akik tavaly nagyon közel voltak az első ligába való feljutáshoz.
 
A mérkőzés első komolyabb helyzetére a 6. percben került sor, amikor Haită lövését Ribánszki kiütötte, a kipattanót a hazaiak játékosa leshelyzetből berúgta ugyan, de a játékvezető nem adta meg a gólt. A 12. percben már az FK veszélyeztett: Apró mintegy 40 méterről leadott távoli lövése kevéssel, de elkerüli a Turris kapuját. Jött a gyors válasz is, Blănaru átadását Niță senkitől sem zavartatva a tizenhatoson belül kapura rúgta, de mellé ment. 
 
A folytatásban hol az egyik, hol a másik alakulat került mezőnyfölénybe, de a helyzetek kimaradtak. A hajrához érkezve mintegy 20 méterről végezhetett el, kecsegtető helyzetből, szabadrúgást a vendég alakulat, ám Bauza kevéssel mellé rúgta.
 
A második félidő nem indult jól csíki szempontból. Nita kapott remek labdát a tizenhatoson belül és Csürös szabálytalankodott vele szemben. Jogosan járt a tizenegyes, amelyet viszont Voicu csúnyán fölé durrantotta.
 
Az 55. percben Csürös volt megint a főszereplő: 12 méterről a jobb sarok mellé rúgta a labdát, ziccerben, nagy helyzet maradt ki ismét.
 
A hátralevő időben már nem volt olyan mozgalmas a játék. Egymás játékát megölték a csapatok. Igaz egy-egy helyzetet így is feljegyezhettünk. Az FK végül ponttal tér haza a Turris otthonából.
 
Liga 2., 11. forduló
FC Turris-Oltul Turnu Măgurele – FK Csíkszereda 0–0 (0–0)
 
Fotó: fkcsikszereda.ro 

A rovat legfrissebb hírei