A mezőny közel fele alapból nem juthat fel


20 helyett 24 csapat nevezett.

 Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem 20, hanem 24 csapat iratkozott be a román férfi kézilabda másodosztály küzdelmibe. November 20-22-én máris elkezdődik a pontvadászat.

Az október végén bemutatott másodosztályra vonatkozó csoportbeosztást megváltoztatta az elmúlt héten a Román Kézilabda Szövetség, mert a benevezők száma húszról huszonnégyre nőtt. A két tízes csoport helyett a szövetség végül három mellett döntött, egy csoportba nyolc együttes került.
 
A bajnokság alapszakaszát jelen állás szerint buborékrendszerben játsszák a csapatok, összesen négy ilyen torna lesz, mindegyiken 3 vagy 4 fordulót játszanak le. Az első ilyen torna a tervek szerint jövő hétvégén Tordán lesz, a Gheorghe Barițiu és a Mihai Viteazul sportcsarnokban, illetve Kolozsváron. 
 
 
Idén ez lesz az egyetlen turné, a második (ebben már négy fordulót rendeznek) 2021. január 21. és 24. között. A harmadik tornával február 19-21-én megkezdődnek az visszavágók, ebben is három forduló lesz, az utolsót pedig március 18. és 21. között (négy forduló).
 
A három nyolccsapatos csoportból az első két helyezett, valamint a két legjobb harmadik jut tovább a feljutási tornára, természetesen csak azok a csapatok, amelyeknek feljutási joga van. A szatelitcsapatok, illetve kiválósági központok csapatai nem juthatnak fel. A 24-ből így 10 alakulat nem juthat fel.
 
A nyolcsapatos feljutási tornát (ezt április 16 és 21 között rendezik majd) kiesős rendszerben tartják a csoportbeli helyezések alapján (a párosítás: A1–egyik legjobb harmadik, A2–másik legjobb harmadik, B1–C2 és B2–C1), az első kettő (a döntősök) feljut a Bölények Ligájába. Az elődöntők vesztesei a legfelsőbb osztály 11. és 12. helyezettjeivel játszanak osztályozó tornát május 28. és 30. között, itt már körmérkőzések lesznek, az első kettő ősztől a Bölények Ligájában játszik majd.

Az első fordulók párosításai csoportonként
A csoport (Torda, „Mihai Viteazul” Sportterem)
Jászvásári Politehnica – Segesvári CNE
CSU II Suceava – CSM Alexandria
Bákói CSM II – CSU Târgoviște
CSU Galați – CSU Pitești
 
B csoport (Kolozsvár – Horia Demian Sportcsarnok)
CSM Ploiești – Bukaresti CSM II
Bukaresti Dinamo II – CSU Craiova
CS Medgidia – Bukaresti CNOPJ
Konstancai HC Dobrogea Sud II – CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu
 
C csoport (Torda – Gheorghe Barițiu Sportcsarnok)
Tordai Potaissa II – Székelyudvarhelyi Szejke SK
Nagyváradi VSK – CSU Poli Temesvár
Temesvári CNOPJ – Nagybányai Academia Minaur
Segesvári VSK – Kolozsvári U

A rovat legfrissebb hírei