Csíkiak az Európa-bajnokságon


Porecben álltak tatamira.

Három csíkszeredai sportoló vehetett részt a horvátországi Porecben megrendezett U23-as, illetve junior cselgáncs Európa-bajnokságon.

Az U23-as korosztályban a 73 kilogrammosok között induló Dávid László az első kört sikerrel vette és túljutott olasz – Luca Rubeca – ellenfelén, ám a második kör a végállomást jelentette számára miután a spanyol Salvador Cases Roca megálljt parancsolt neki. Mivel a spanyol fiú a következő körben kikapott, így Dávid a vigaszágon sem tudta folytatni és helyezetlenül zárt.

A 60 kilogrammosok között Orbán Lehel állhatott tatmaira. A csíki sportoló első két meccsét hozta a bolgár Goran Kozarev, illetve a magyar Feczkó Csanád ellen, ám a harmadik meccsét a grúz Temur Nozade ellen hatalmas csatában kikapta. A grúz sportoló a folytatásban egészen a döntőig menetelt és végül ezüstérmes lett. Egyúttal esélyt kapott Orbán a vigaszágon. Az olasz Alessandro Aramu ellen viszont alulmaradt és végül a hetedek helyen zárt.

A junior korosztályban Radvánszki Szilárd lépett tatamira a 73 kilogrammosok között, de rögtön az első meccsén kikapott a finn Turpal Djoukaevtől és helyezetlenül zárt.

A rovat legfrissebb hírei