Csalódást keltő eredmény


Az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést…

 Csípős hidegben zajlott a labdarúgó másodosztály 10. fordulójából elhalasztott FK Csíkszereda – Pandurii Tg. Jiu mérkőzés.

A Valentin Suciu által felkészített hazai csapat jól kezdte az összecsapást és a piros-feketék komoly ostrom alá vették a vendégek kapuját. Rotar előtt már az első percben komoly helyzet adódott, de a fiatal játékos mellé rúgta a labdát. Fél perc múlva Pintér remekül passzol Schiebnek aki közelről megcélozza a kaput és a baloldali kapufát találja el, hiába a kipattanó, azt Bara fölé rúgja. A 3. percben újabb lehetőséget hagynak ki játékosaink, ezúttal Pintér lövését a kapus semlegesíti. A folytatásban Rotar még kétszer veszélyeztet, de a labda mindkét alkalommal fölé száll. A 16. percben Eder 20 méterről megcélozza a bal felsőt, kevéssel ugyan, de ez is fölé ment. Öt perc múlva Pintér lőhet kapura a tizenhatoson belülről, Aldescu azonban megfogta. A 34. percben a Pandurii is helyzetbe kerül, az első kapura lövés Buaben nevéhez fűzödik, Ribánszki azonban magabiztosan hárított. Megbátorodik a vendégcsapat és három perc múlva ismét Ribánszkina kell közbelépnie, ezúttal Vaidat blokkolja. Szünet előtt még az FK játékosai dolgoznak ki egy újabb helyzetet, Rotar beadásba Pintér fejjel ér bele, fölé megy.
 
A második félidőt hármas cserével kezdi Valentin Suciu csapata: meglepetésre viszont az eddigi három legaktívabb játékost cserélte le, Schieb helyett érkezett Haberkon, Rotar helyett Botorok és Pintér helyett Bauza. Az 58. percben Csürös óriási ziccert hagyott ki, 10 méterről leadott lövése a kapust találta el. Az FK viszont ekkor már nem tud akkora nyomást gyakorolni a vendégekre mint tették azt az első játékrészben. A 76. percben Bauzát akasztják el a tizenhatoson belül és a játékvezető büntetőt ítél. A tizenegyest Apró végzi el és a labda a kapufáról bepattan. Az előny viszont nem sokáig tartott, Remacle távoli lövésénél Ribánszik tehetetlen maradt, kint állt a kapujából a kapus.
 
A 82. percben egy kiharcolt szabadrúgásból Bor veszélyeztet, de Aldescunak sikerül kiütnie a labdát. A túloldalon Velcota lövését hasonlóképpen Ribánszkinak kell kitornásznia. A hosszabbításban Eder lökete fölé száll, Botorok lövését pedig ki védi a kapus, így nem kis megleptésre a sereghajtó pontot szerez Csíkszeredában.
 
10. forduló, pótlás
FK Csíkszereda – Pandurii Tg. Jiu 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Apró (77. – tizenegyesből), illetve Remacle (78.).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro 

A rovat legfrissebb hírei