A fejetlenség netovábbja…


Folytatódik is, meg nem is a román bajnokság…

 Alexandru Halauca a Román Jégkorong Szövetség elnöke egy korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy a Galaci VSK – Bukaresti Steaua mérkőzésen történtek miatt, akár felfüggeszthetik a román bajnokságot.

Ezen ígéretét pedig be is váltotta, igaz nem erre az esetre hivatkozva, és egy olyan tervet dolgoztak ki, ahol a kecske is jól lakott és a káposzta is megmaradt. Amolyan igazi romániai szabályozást, amelyben mindig hagynak egy kiskaput.
 
A felfüggesztésről a szakszövetség semmit nem közölt, miként a csapatok közül egyedül a Sapientia U23 alakulata jelezte közleményben a fejleményeket.
 
– A Román Jégkorong Szövetség mai tájékoztatása értelmében ideiglenesen szünetelteti a nemzeti bajnokságot. A döntés oka, hogy néhány csapatnál nagy számú fertőzöttet azonosítottak az utóbbi időben.

A szövetség közleménye azt is megjegyzi, hogy amennyiben egy csapat az egészségügyi előírásoknak megfelelően kellő létszámban ki tud állni egy mérkőzésre, és talál magának ugyanilyen helyzetben lévő ellenfelet, a találkozót meg szabad rendezni.

A határozat kitér a december 17-20. között rendezendő Románia Kupára is, amelyet az eredeti időpontban kívánnak lebonyolítani Galacon.

Egyszóval a szövetség eltekint a bajnokság eredeti ütemezésétől, a csapatoknak nem kell pályára lépniük a korábban meghatározott program szerint, viszont a szabályok betartása mellett továbbra sem tilos mérkőzéseket játszani.

Az új helyzethez alkalmazkodva azon fogunk dolgozni, hogy csapatunk folyamatosan edzésben maradjon, és megkapja a szükséges meccsterhelést. Ennek érdekében igyekszünk alternatív megoldásokat találni, mérkőzéseket szervezni, szem előtt tartva a játékosok biztonságát.

– áll a közleményben.

Jelen pillanatban nagyszámú koronavírus fertőzés, amely meggátolja, hogy egy csapat kiálljon egy mérkőzésre Galacon van, ahol 12 pozitív minta lett, illetve Brassóban. Utóbbi csapatnál nem lehet tudni a pontos számot, de a csapat zöme, meg nem erősített információk szerint, elkapta az új koronavírust. 

A rovat legfrissebb hírei