Sepsi: koronavírus az OSK-nál és a SIC-nél


Mindkét élvonalbeli csapatnál azonosítottak fertőzöttet.

 A szokásos hét eleji koronavírus tesztek ezúttal nem jó adatokkal szolgáltak a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgó csapatának, illetve a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabda csapatának.

Mindkét csapatban van koronavírussal fertőzött.
 
A Sepsi OSK-nál három sportolónál és egy stábtagnál mutatták ki a fertőzést.
 
– Újabb koronavírus-tesztelésen esett a csapat és annak ellenére, hogy klubunk minden járványegészségügyi protokoll szerinti intézkedést megtett, a vizsgálat csütörtökön, november 12-én, három játékos és az egészségügyi stáb egyik tagja esetében pozitív mintavétellel zárult. Az érintettek tünetmentesek, de a szabályozásoknak megfelelően klubunk azonnal elkülönítette. A Sepsi OSK ahogy eddig, úgy ezután is mindent elkövet a játékosok és stábtagok egészségének megóvásáért és szigorú intézkedéseket teszünk a vírus terjedésének meggátolása érdekében. – fogalmaz az OSK közleménye.
 
A Sepsi-SIC csapatánál eddig nem volt fertőzés, így ez most újdonságként hat.
 
– Sajnos, a koronavírus csapatunkat sem kerülte el. A legutóbbi tesztelés során 3 játékosunk eredmény lett pozitív. A lányok házi elkülönítésben vannak, viszont jól érzik magukat. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt túllépünk ezen, és mindenki egészségesen térhet vissza a pályára! – áll a Sepsi-SIC tájékoztatásában.
 

A rovat legfrissebb hírei