Kijutott az Európa-bajnokságra a Sepsi csatára


Egyik fradista ünnepelhet, a másik szomorkodhat a csütörtöki pótselejtezők után.

A csütörtöki pótselejtezőkkel kialakult a koronavírus miatt 2020-ról 2021 nyarára elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság végleges mezőnye. Számunkra természetesen a legfontosabb eredmény, hogy Magyarország 2-1-re legyőzte Izlandot és ezzel egymás után másodszor is ott lehet a kontinens legjobbjai között. De ott lehet a Sepsi OSK szlovák csatára, Pavol Safranko is.

Szlovákia ugyanis hosszabbítás után 2-1-re tudott nyerni Észak-Írországban egy olyan találkozón, amelyen csak szlovák játékos szerzett gólt. Juraj Kucka 17. percben szerzett vezetést a vendégeknek, ám Milan Skriniar a 87. percben öngólt vétett, így következhetett a hosszabbítás. A 110. percben aztán Michal Duris is vezetést szerzett a szlovákoknak, amire már nem jött hazai válasz.

Safranko végig a kispadon ülve szoríthatott társainak, mi több, a Nemzetek Ligája sorozatában sem lépett pályára egyszer sem. Játszott viszont három Eb-selejtezőn, valamint az NL jelenlegi sorozatában is lehetőséget kapott már két alkalommal.

A szlovák válogatottban kezdőként a 65. percig a pályán volt viszont Robert Mák, a Ferencváros támadója.

Egy másik fradista, a Lasha Dvali viszont már kevéssé lehetett boldog, hiszen Grúzia hazai pályán 1-0-ra kikapott Észak-Macedóniától, így elesett a történelmi Eb-kvalifikációtól. A találkozó egyetlen találatát a macedón labdarúgás élő legendája, Goran Pandev szerezte. Dvalit kezdőként a 90. percben cserélték le.

A negyedik pótselejtezőn született meg a nap meglepetése, Szerbia ugyanis hazai pályán büntetőkkel kapott ki az előzetesen esélytelenebbnek tartott Skóciától. A szerbek eleve csak a 90. percben tudtak válaszolni Luka Jovics góljával Ryan Christie 52. minutumban szerzett találatára. A hosszabbításban nem született gól, a büntetőpárbaj során pedig a skótok nem hibáztak, míg Alekszandar Mitrovics utolsó végrehajtóként ellőtte a csapata Eb-szereplését.

fotó: sport.aktuality.sk

A rovat legfrissebb hírei