Rokaly Szilárd: Nem mondhattam nemet a kihívásra


Vezeti a DVTK kanadai táblázatát.

 A Csíkszeredai Sportklub korábbi két jégkorongozóját is foglalkoztatja jelenleg a szlovák extraligában játszó DVTK Jegesmedvék csapata. Részegh Tamást, aki második évét kezdte Miskolcon és hosszas sérüléséből most tért vissza, illetve a nyáron érkezett Rokaly Szilárd.

Utóbbit kereste meg Magyarország egyetlen jégkorongos szakportálja a jegkorongblog.hu, hogy meséljen a tapasztalatairól. Rokaly Szilárd, aki testvérét Norbertet Csíkszeredában hagyta, a tavalyi Erste Liga idényben kiváló átlaga volt, hiszen 45 ligameccsen 51 pontot termlet.
 
A nyáron megkereste a DVTK és igent mondott arra a lehetőségre, hogy a szlovák első osztályban játszhasson. Jelen pillanatban vezeti a miskolci alakulat kanadai tabelláját két góllal és három gólpasszal.
 
– Amikor megkerestek Miskolcról, akkor igazából a fejlődésemet tartottam szem előtt a válasznál. Elég fiatal vagyok, hogy kipróbáljam magam egy erősebb ligában, és így képet kapjak róla, hogy mire is vagyok képes. A döntés előtt többektől kértem tanácsot, például Adorján Attilától, aki évekig játszott itt. Mindenki azt mondta, vágjak bele, így nem mondhattam nemet a kihívásra. – fogalmazott Miskolcra igazolásának körülményeiről, majd a szlovák élvonal és az Erste Liga közti különbségre tért ki – Ez egy másik liga, minden sokkal gyorsabb, kevesebb időd és helyed van a döntéshozatalra, és a hibákat könyörtelenül megbüntetik. Ami belefér az Erste Ligában, abból itt könnyen gólt kaphatsz, akár egy támadó harmadbeli korongvesztésből is.
 
Ami pedig az esetleges magyar válogatottságot illeti, nem túl optimista…
 
– Mivel négy évig kellene folyamatosan Magyarországon játszanom ezért a lehetőségért, így nem is gondolkodtam rajta – fogalmazott Rokaly.
 
A teljes interjút IDE kattintva érhetik el.
 
Fotó: dvtk.eu

A rovat legfrissebb hírei