Már második a Debrecen


Jó formában levő hajdúságiak!

 Egy összecsapást rendeztek a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján, amelyen Győrben a Titánok a Debreceni DEAC-ot fogadta.

Négy teljes sorral tudtak kiállni a hazaiak, míg a vendégeknél első meccsét játszotta az utóbbi években Kanadában és Finnországban szereplő Mihalik András. Pörgősen indult a meccs, a DEAC-nak volt több helyzete, de a 8. percben a Titánok kerültek előnybe Dézsi góljával. A kiállítások miatt négy a háromban is támadhattak a hazaiak, de az eredmény nem változott.
 
A debreceni csapat egy áthúzódó büntetéssel nem tudott élni, utána viszont Bogesic egyenlített, Gyenes előtt takarták a kilátást. A vendégek játszottak fölényben a folytatásban is, de ekkor nem tudták megszerezni a vezetést. A Titánok kettős fórban is játszhattak, ám Hetényi is a helyén volt.
 
Az utolsó harmad kiállításokkal indult, aztán a büntetését letöltő Izacky passzából Szűcs volt eredményes – sorozatban második meccsén talált be a debreceni csatár. A Titánok újabb fórt hagytak kihasználatlanul, ezt pedig megbüntette a DEAC. ás Novotny növelte a különbséget. A hajrában újabb kiállítást bekkeltek ki a vendégek, majd miután Gyenes lekorcsolyázott, Sándor Flórián is bevette a kaput, lövése több védőn is megpattant.
 
A Titánok az FTC után újabb élcsapattól nem tudtak pontot csenni. Jövő héten erdélyi út vár a csapatra. A DEAC megközelítette az éllovas MAC HKB-t, és készülhet a keddi, UTE elleni csatára.
 
Erste Liga
Titánok – Debreceni DEAC 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei