Nem termett sok babér se Kovátséknak, se Vancsikéknak


Marco Rossi fia örülhetett, bejutott a csoportkörbe csapatával.

Vasárnap Budapesten és Siracusában véget értek a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjainak küzdelmei, amelyben több erdélyi magyar játékos és egy partiumi csapat is érintett volt. Sok sikerélménnyel sajnos nem gazdagodtak.

A Nagyváradi VSK kalandja már odahaza rosszul kezdődött, első lépésben ugyanis csak nyolcan tudtak elutazni Budapestre, így megtizedelt kerettel 18-1-ra kaptak ki az olasz Bresciától. Kováts Viktor és Orsós Richárd már az ezen a találkozón is Dorin Costras edző rendelkezésére tudott állni, míg Czenk Ferenc -többekkel egyetemben - csak ezt követen csatlakozott társaikhoz, miután megkapták a koronavírus-tesztjeik negatív eredményeit.

A második fordulóban már jobban tartotta magát a VSK, de a görög Vouliagmeni így is 16-9-re nyerni tudott. A harmadik fordulóban az ENKA Isztambul elleni meccs elmaradt, mert a törökök visszaléptek a tornától, így a vasárnapi zárómérkőzésen az 5-6. helyért játszhatott a VSK az orosz Sintez Kazany ellen. Ez lett nagyváradiak legszorosabb meccse, de így is alulmaradtak 13-8-ra, így végül a 6. helyen végeztek és az Eurokupában folytathatják.

Ez utóbbi találkozón a szerb Dragoljub Rogac egymaga ötször volt eredményes, összességében pedig 7 találatával ő volt az erdélyiek legeredményesebbje – a három magyar játékos nem tudott gólt szerezni.

Nem járt nagyobb szerencsével Siracusában a Szabó Jánost nélkülöző, de Vancsik Leventét a soraiban tudó Steaua sem, amely szintén valamennyi meccsét elveszítette: előbb 9-3-ra az olasz Ortigia, majd 14-12-re a horvát Jadran Split, végezetül pedig 11-8-ra a montenegrói Primorac Kotor ellenében. Vancsik valamennyi találkozón játszott, de gólt nem szerzett.

A Bajnokok Ligája csoportkörébe két olasz gárda, a Brescia és az Ortigia jutott be. Utóbbit erősíti a magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi fia, Simone Rossi. A két tornán részt vevő két magyar gárda, a Budapesti OSC és a Szolnoki Dózsa egyaránt a harmadik helyen végzett, így az Eurokupában folytatja.

fotó: csmoradea.ro

A rovat legfrissebb hírei