A Slovanból erősített a GYHK


Teljes a gyergyói csapat kerete.

Ponterős, 28 esztendős, kanadai csatárral erősítette meg keretét a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely leigazolt a Joe Basarabat.

A 28 éves jobbkezes támadó a múlt szezonban az észak-amerikai ECHL ligában az Idaho Steelheads együttesében hokizott, majd Pozsonyban, a Slovan Bratislava jégkorongozójaként szerepelt. A bajnokság félbeszakadásáig 17 mérkőzésen 18 pontot ért el a szlovákiai élvonalban.

Korábbi karrierje során a legtöbb időt az ECHL-ben szereplő csapatoknál töltötte, ahol 275 meccsen 172 pont a mérlege. 22 mérkőzés erejéig az AHL-es San Antonio Rampage mezét is viselhette. Basaraba a 2018-2019-as szezonban próbálta ki magát először Európában, a brit ligában a Fife Flyers színeiben 59 meccsen 47 pontot termelt.

Az új csatár csatlakozásával lezárult a játékoskeretünk átalakításának folyamata, készen állunk, és várjuk a következő kihívásokat.

– olvasható a gyergyói csapat közleményében.

A piros-fehérek a hétvégén hazai pályán lépnek pályára, először az idei szezon során, legalábbis, ami az Erste Ligát illeti. Miután a Csíkszeredai Sportklubnál felütötte a fejét az új koronavírus és a keret zöme megfertőződött, az Erste Liga hétvégi programja is változott.

Ezek alapján a GYHK pénteken a Ferencváros-Telekomot, vasárnap a Dunaújvárosi Acélbikákat, míg hétfőn a Titánokat fogadják. Minden mérkőzést 18.30 órától rendeznek.

A rovat legfrissebb hírei